Huwelijksreis Brazilië 2009: 11 oktober

In 2009 trouwden we. Na onze huwelijksdag vertrokken we meteen met de rugzak een maand naar Brazilië. Ik hield toen elke dag een dagboek bij. Tijdens het inpakken voor de verhuis, kwam ik het weer tegen en nu wil ik het vastleggen op de blog.

We maakten deze reis in 2009, dus gebruik het als inspiratie of ter ontspanning, maar pin ons niet vast op de juistheid van de toeristische informatie 🙂

11 oktober

We hadden niet heel veel geslapen, want Rob werd ’s nachts ziek. Kip eten die niet helemaal doorbakken was en de hele dag in de zon stond: geen probleem. Water uit de Amazone drinken terwijl dat niet per sé heel zuiver was: geen probleem. Exotische vruchten, groenten en vissoorten eten:  geen probleem. Maar o wee als je een glas limonade drinkt met ijsblokjes gemaakt uit kraantjeswater, dan ligt je maag helemaal overhoop. Zucht. Gelukkig was het tegen de ochtend weer over.

Ondertussen was het mooie weer ook voorbij en viel de regen met bakken uit de lucht. Het regende zo veel dat zelfs het zwembad overstroomde. Na het ontbijt leefden we op goede hoop dat het nog op zou klaren, maar toen het om 11 uur nog steeds aan het gieten was, wisten we dat het voor de hele dag was. We besloten een taxi te nemen naar een shoppingcenter. Niet heel erg ons ding, maar de hele dag in een hotelkamer zitten was ook geen optie.

Iedereen had duidelijk hetzelfde idee op een regenachtige dag

De shopping was gigantisch groot. Drie verdiepingen met alleen maar fancy winkels en restaurants. We besloten “ao kilo” te eten: je schept op van een heel uitgebreid buffet en betaalt per gewicht.

Na het eten gingen we wat shoppen en na nog een stuk taart als avondeten (torta croquante, chocoladetaart met gekaramelliseerde stukjes kastanje HEAVEN!) keerden we terug naar het hotel. We pikten nog de eerste helft van Bolivië – Brazilië mee, maar dat werd 2-1, dus geen feeststemming in de lobby van het hotel.

We doken vroeg in bed zodat we fit zouden zijn voor onze laatste dag in Bahia morgen.

Volgende keer: zwemmen en opnieuw vliegen

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: