Dagboek Oostenrijk: mei 2022

De maand mei was een maand met heel veel gezelligheid, zomerse temperaturen en veel voorbereiding voor de verhuis, die nu wel echt heel dichtbij komt. Een terugblik in foto’s.

Virginie mocht op de valreep nog de test afleggen om te zien of ze in de muziekklas van de Mittelschule zou mogen starten. De eerste termijn voor de test hadden we namelijk gemist door corona-quarantaine-toestanden.. Zoals je aan de foto kunt zien, ging alles meer dan goed en mag ze starten. Vanaf volgend jaar hebben we een gitaarspelende dochter in huis dus.

Bij Roeland was er oudercontact en terwijl we door de gangen liepen op zoek naar de goede leerkrachten, zagen we deze hangen 🙂   Het oudercontact was ook helemaal in orde trouwens, alleen maar trotse ouders hier.

Mei betekende ook mijn eerste moederdag in Oostenrijk. Ik werd in de watten gelegd met echt super leuke cadeautjes en gedichtjes van de kinderen en uiteraard hoorde er ook een taartje bij!

Moederdag is nooit het enige feest in mei, ook Rob was jarig. We vierden het als gezin, kregen heel veel berichtjes en telefoontjes uit België en Nederland en vierden twee avonden met vrienden hier in Oostenrijk. De collega’s op het werk deden de moeite om een Nederlandse tekst op de verjaardagsbrief te zetten, hoe lief was dat! Rob voelde zich in ieder geval een heel weekend jarig.

Uiteraard was er ook het Eurovisiesongfestival. Hapjes, drankjes en samen de puntentelling opstellen. Het was een top avond!

Omdat we deze zomer echt wel bloemen aan ons balkon willen, plantte ik ze al samen met de huidige eigenaresse en voor we het wisten hadden we niet alleen de balkons in orde gebracht, maar ook een hele ochtend in de groentetuin gerommeld. Heerlijk!

Ook met het oog op de verhuis, begonnen de jongens al uit te tekenen hoe ze hun kamer zouden gaan indelen. Perfect op schaal getekend en al, zodat er geen twijfel over zou bestaan wie welke ruimte zou mogen claimen.

Rob verwisselde vakkundig de winter- naar zomerbanden. Fijn dat hij dat kan, ik zou er me niet aan durven wagen namelijk!

Samen met de kinderen reed ik op een zaterdag naar de Ikea in Klagenfurt om inspiratie op te doen voor onze vakantieappartementen en onze privé-ruimtes. We brachten al een heleboel dingen mee, maar op maandag reed ik nog een keer terug om alle meubels op te halen. Ik heb spierballen gekweekt die dag, wat een gewicht allemaal! Maar in ieder geval zullen zowel wij als onze gasten heerlijk slapen!

Na bijna een jaar zonder eigen fiets, was het ook tijd om de kinderen weer te voorzien van fietsen. Een regenachtige zondag was ideaal om alles in elkaar te schroeven en sturen en zadels op de goede hoogte te zetten.

Gelukkig was het ook heel vaak mooi weer in mei en trokken we er regelmatig op uit. De Bodensee (bij Nassfeld, niet die in Zwitserland 😉 ) is zo’n heerlijk plekje waar de honden ook kunnen zwemmen.

Het zwemseizoen werd nu echt officieel geopend, de abonnementen voor het Strandbad liggen klaar en de sup werd ook al weer in gebruik genomen.

Maar het absolute hoogtepunt van de maand mei? Dat was zonder enige twijfel het concert van Rammstein in Klagenfurt waar Rob en Elizabeth heen gingen. Elizabeth was door het dolle heen (en Rob ook natuurlijk!). Het was een show die tot in de puntjes af was met veel spektakel, vuur en alle grote hits van door de jaren heen. Als eerste concert kan dat wel tellen!

 

Hoe was jullie maand mei?

 

 

Related Posts

7 Comments

  1. Wat een gezellig overzicht en wat een geregel allemaal. Wat heftig is dat altijd bij Ikea hè. Je denkt dat je alleen maar ‘wat’ spulletjes koopt. Totdat je het allemaal ophaalt en alles in de auto moet zien te krijgen. Grotere items (zoals een bankstel of bed) moeten we altijd laten bezorgen want in onze auto zit een achterbak met de ruimte van een bureaulade. Maar goed dat is wat off topic.

  2. Zo te lezen was het gezellig allemaal daar. Maand mei was zwaar veel verhuisgedoe gehad van het ene land naar het andere land. Geen idee gehad dat het zo zwaar zou zijn.

  3. Wat hebben jullie veel meegemaakt in Mei. Ik vind de moederdagtaart er ook erg lekker uitzien.

  4. Wat een heerlijke foto’s! Onze maand mei was ons laatste stukje vakantie in Rome. Wat een heerlijke tijd hebben we daar gehad. Een gourmet middag in Oss met Mia en Carli. Veel in de tuin werken en volop genieten van het mooie weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: