Dagboek Oostenrijk: maart 2022

Februari vloog door al het leuke bezoek en dat fijne gevoel hielden we vast in maart.

Op 1 maart, Faschingsdienstag, vierden de kinderen carnaval op school. Niet mega uitgebreid, maar wel met gezelligheid, liedjes en lekkers. Onze drie jongsten trokken naar school als MasterChiller, RockStar en PartyAnimal. Roeland zat toen in quarantaine en voor een keer vond hij dat helemaal niet erg.

De ene vrienden waren nog niet goed en wel vertrokken of de andere kwamen al aan. Hoe fijn was het om na zo’n lange tijd Michel en Lizette en de kinderen weer terug te zien! Zij gingen lekker skiën en in de namiddagen sloten onze kinderen bij hen aan. Op zaterdag gingen we met z’n allen de berg af en als afsluiter gingen we uit eten bij Zum Alois. (Echt, zowel in de zomer als in de winter een topplek! Altijd lekker en altijd gezellig!). De tijd was veel te kort om helemaal bij te praten, maar het was zo leuk om hen mee te nemen in ons Oostenrijks verhaal.

De skicondities bleven top trouwens, dus ieder vrij moment namen we de lift naar boven om te skiën. Het voelt nog steeds als zo’n privilege om dit gewoon in de weekends te kunnen doen terwijl anderen er een heel jaar voor sparen en naar aftellen!  De kinderen krijgen de kans om een initiatie snowboarden te volgen en dat beviel super goed. Elizabeth was mega enthousiast en wil hier volgend jaar meer lessen in volgen. De rest vond het leuk om een keer te doen maar houdt het toch bij skiën.

Terwijl het boven op de berg nog winters aanvoelt, hebben we beneden in het dal toch al volop het lentegevoel. De meiden kregen de lentekriebels in hun bol en moesten en zouden een eerste duik in de Presseggersee nemen.

Hoe warm dat water was? Geen idee, maar gezien het nu (begin mei) ongeveer 11 graden is, zou ik zeggen: heel koud! Zomerjassen werden bovengehaald, korte broeken gepast en sneeuwlaarzen werden ver weg gestopt. BEGINNERSFOUT.  Een paar dagen later sneeuwde het weer. Maar hé, dat eerste zomerse moment, dat hebben we toch maar mooi meegepikt :).

Eind maart ging Rob voor het laatst skiën. Ondanks dat de sneeuw er nog perfect bij lag, was het mooi geweest voor dit seizoen. Ski’s werden opgeborgen en de racefiets en mountainbike werden weer bovengehaald.

We wandelen ontelbare keren langs ons toekomstige huis en staan te popelen om er ook effectief te gaan wonen. Nog een paar maandjes en dan zitten we daar. Zo veel zin in!!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: