Moodboard 3: de hal

Serieus, een blogpost over de hal? Wat valt daar nu over te zeggen? Wel, heel veel. Het is zowel voor ons als voor onze gasten het eerste wat ze zien als ze onze woning en hun vakantieadresje binnenkomen.

Is het rommelig en kil, dan projecteer je dat gelijk over de rest van het huis. Maak je het gezellig en hou je het netjes, dan begint de vakantie voor onze gasten wanneer ze een voet over de drempel zetten.

Drie dingen zijn voor ons belangrijk in de hal: opbergruimte (we blijven tenslotte met z’n zessen), opbergruimte voor gasten (nee we willen geen natte skischoenen op de trap) en een mogelijkheid om informatie te delen.

Voor onze eigen ruimte willen we graag gesloten kasten voor jassen, rugzakken en schoenen. Voor de gasten opteren we voor een open rek zodat ze meteen zien dat er een mogelijkheid is om schoenen bij binnenkomst weg te zetten. Wat hier in Oostenrijk gebruikelijk is, is dat er sloffen voorzien worden. Wij zijn er ondertussen helemaal aan gewend, dus dat gaan we zelf zeker ook doen. Mocht er ruimte genoeg zijn, dan willen we ook nog een bankje plaatsen, dat is net wat fijner om schoenen aan en uit te trekken.

Dat van dat delen van informatie, dat is mijn stokpaardje. Ik vind het zelf namelijk echt heel erg fijn om meteen op mijn vakantieadres een wandel- of skikaart, adresjes van restaurants, folders van bezienswaardigheden,… aan te treffen. Die dingen doorlezen, dat voelt voor mij als vakantie en je bent niet gebonden aan de openingsuren van de toeristische dienst. We hebben alvast een heel groot kader met een weekplan gekocht (50×70 cm) waar we met uitwisbare stift bijvoorbeeld de weersvoorspelling op kunnen zetten of de gasten er aan kunnen herinneren dat de plaatselijke markt op zaterdag is.

Naast al deze praktische dingen, moet de inkomhal ook wel gezellig zijn. Idealiter kunnen we deze aankleden in functie van de periode van het jaar. Een kerstboom met fonkelende lichtjes en bijpassende kadertjes in de winter, frisse kleuren in de zomer. En een beetje kitsch, dat mag hier ook wel in Oostenrijk vind ik. Houtsnijwerkjes, motivational quotes, … Kortom, alles wat je in je eigen huis eigenlijk te fout vindt, maar op vakantie wel kan appreciëren. Inspiratie vond ik bij de verschillende fotowanden op de site van Desenio trouwens. We moeten alleen nog even goed kijken wat qua stijl het best gaat passen. Keuzestress, moi?

Wie ons volgt op Instagram weet ondertussen dat we gisteren het koopcontract van ons nieuwe huis getekend hebben. Onze moodboards zullen binnenkort echt werkelijkheid kunnen worden! Binnenkort alle details over ons nieuwe huis op de blog, we kunnen niet wachten om alles te delen!

 

Related Posts

6 Comments

  1. Ah gefeliciteerd, wat fijn dat er getekend is. Een hal vind ik ook belangrijk, het is een beetje het visitekaartje van een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: