Onze eerste Schnaps!

Een van de grapjes die we maakten in de voorbereiding van onze emigratie, was dat we onze eigen Schnaps zouden gaan brouwen. En he, dat moesten we natuurlijk ook wel in realiteit omzetten natuurlijk!

Na wat rondsurfen op het internet, vonden we een recept om heel eenvoudig aarbeienschnaps te maken. Hier in de buurt konden we in juni namelijk heel veel aarbeien plukken. Kilo’s en kilo’s plukten we er, voor jam, smoothies, in cake, door de yoghurt, … En voor de schnaps dus. (Een bierbrouw pakket speelde ook in onze gedachten, maar we moesten keuzes maken mensen!)

Ingrediënten: 700g aardbeien, 200g suiker, 1 l alcohol van minimaal 35% (je kunt ook vodka gebruiken bijvoorbeeld).

Het recept? Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Doe ze samen met de suiker en de alcohol in een afgesloten fles en bewaar in het donker.  Gedurende de eerste weken kun je er af en toe mee schudden, zodat de suiker goed oplost. Daarna laat je het zo’n 3 maanden in het donker staan. Na drie maanden alles zeven zodat er geen stukjes meer in zitten en klaar!

Dit jaar hadden we 1 liter gemaakt bij wijze van test, maar volgend jaar gaan we er wel wat meer maken, het is zo zo lekker! Zum Wohl!

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: