Groentechips: snel en eenvoudig

Regelmatig zie ik zaken voorbij komen op Instagram waarvan ik denk: “Goh, dit moeten we ook eens proberen”.  In de praktijk blijft het vaak bij het nemen van een screenshot en het daarna weer vergeten, maar niet met deze groentechips. Ahja, want makkelijk en lekker en al.

Men neme: 1 courgette, wat olijfolie en paprikapoeder.

courgette

Snij de courgette in dunne repen met een mandoline.  (Wij hebben een mandoline van de Lidl, ideaal als je dat niet zo heel vaak gebruikt.) Dep de plakken droog met een propere keukenhanddoek en leg ze daarna op de bakplaat. Gebruik zeker bakpapier of zo’n bakmatje, anders kleeft het enorm.

courgette

Bestrijk de plakken met een mengsel van olijfolie en paprikapoeder en schuif alles de oven in. Gebruik niet al te veel olie, anders worden ze niet krokant.

courgette

Wij lieten de courgette een 20-tal minuutjes bakken op 150 graden.

Eindoordeel? We vonden het erg lekker maar zouden het eerder gebruiken als topping bij een salade of als extra beleg tussen een broodje dan als chips.

groentechips

Uiteraard kun je dit ook doen met pastinaak, wortels of raapjes. Ik kreeg ook al de tip om het paprikapoeder te vervangen door tijm, rozemarijn of knoflook, dus dat gaan we de volgende keer proberen.

Hebben jullie nog lekkere tips voor snelle – liefst gezonde – tussendoortjes? Deel ze dan gerust in de reacties, we proberen ze graag uit.

 

Related Posts

11 Comments

  1. Het klinkt wel lekker maar ik vind dit soort dingen ook niet echt chips vervangen . Chips moet gewoon chips zijn 🙂

  2. courgette frietjes uit de oven is ook een lekkere snack.

    de courgette in ‘frieten’ snijden, even door wat bloem halen en daarna door een geklutst ei wentelen, zodat het goed bedekt is. Hierna door een mix van paneermeel, Parmezaanse kaas, peterselie en wat zout en peper. Op een iets ingevette bakplaat voor zo’n 15 minuten in de oven en je hebt een lekkere snack die niet heel ongezond is 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: