CKF #2: Enchilada’s

Het is nog net zaterdag, dus tijd voor een nieuwe CKF, Comfi Kids Food. Deze keer een gerecht dat de Wederhelft ons heeft leren kennen. In een ver verleden verloor hij namelijk zijn hart aan Mexico; het klimaat, de taal, het eten, het vrouwelijk schoon.

In ieder geval, enchilada’s staan hier meerdere keren per maand op het menu. Het fijne aan dit gerecht is dat je er zoveel mee kunt variëren als je wilt en het naar eigen smaak pittig of eerder zacht van smaak kunt maken.

Ingrediënten: tortilla’s, zure room, tomaten, gehakt, courgette, champignons, chilibonen, bruine bonen, linzen, paprika, geraspte kaas (cheddar of iets anders naar keuze) , ui, gehakt.

enchiladasingredienten

Bereidingswijze:

* Gehakt rullen en apart houden.

* Groenten fijnsnijden en stoven. De tomaten zorgen voor het nodige vocht.

* Als de groenten zo goed als gaar zijn, bonen, linzen en kikkererwten toevoegen en een tiental minuten laten sudderen.

* Het gehakt toevoegen en alles goed mengen.

* Een tortilla bestrijken met een dun laagje zure room en daarna opvullen met het groenten-vlees mengsel.

enchiladasopvullen

* De tortilla dichtvouwen en de bovenkant opnieuw instrijken met een dun laagje zure room.

enchiladasrecept* Wanneer de ovenschotel vol ligt, alles bestrooien met geraspte kaas. Cheddar vinden wij het lekkerst, maar je kunt in principe iedere kaas naar keuze gebruiken.  Ik gebruikte deze keer mozarella en plakjes cheddar, puur omdat die in de ijskast lagen en op moesten. Want eten weggooien, dat doen we niet.

* Ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden en klaar!

Het leuke aan dit gerecht is dat je het kunt aanpassen in functie van wat je nog in de ijskast liggen hebt. Wij voegen er vaak ook nog kikkererwten of mais aan toe. Je kunt er echter evengoed ook wortels of bloemkool aan toevoegen. De vele groenten vragen ook niet per sé om vlees, dus je kunt dit zonder problemen weglaten.

Onze kinderen houden heel erg van bonen in al hun variëteiten en zijn dus enorm enthousiast over dit gerecht. Zo enthousiast dat ze zonder morren de voor hen iets minder toegankelijke groentesoorten, zoals paprika, opeten.  Ohja, en zo enthousiast dat de schotel al leeg was voor ik er aan dacht om een uit-de-oven-foto te nemen.

Als ik na het vullen van de tortilla’s –  4 voor ons gezin – nog groenten over heb, dan worden deze ingevroren. Dit dient dan als basis voor een andere maaltijd. Rijst erbij koken en je hebt een chili con carne!

Van welk Mexicaans gerecht gaat jullie hart sneller kloppen?

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: