CKF #13 : Kindercocktail

Wij drinken altijd water, gewoon uit de kraan. Doordeweeks én in het weekend. Slechts heel af en toe halen we eens appelsap in huis of iets anders “lekkers”, zoals de kinderen dat dan noemen. We kennen onszelf, als het in de ijskast staat, dan drinken we het op.

Op feestjes of als er bezoek is, zijn we echter heel makkelijk. Wij drinken iets lekkers – lees: een glas wijn of een pintje – dus mogen de kinderen ook iets anders. Kind 1 en 3 kiezen heel vaak voor Cola. Slecht, ik weet het, maar af en toe een glas zal ze echt niet verpesten. Onze dochters geven de voorkeur aan een vruchtensapje.

In aanloop naar het verjaardagsfeest van onze twee jongste spruiten, testten we alvast een alcoholvrije cocktail uit.

kindercocktail-resultaat

Ingrediënten voor 1 glas:

alcoholvrije cocktail, cranberrysap, sinaasappelsap, grenadine

 

 

*  5 cl sinaasappelsap

*  4 cl cranberrysap

*  1 cl grenadine

* Ijsblokjes naar smaak – wij deden er twee per glas

 

 

 

 

Bereidingswijze:

* Giet het sinaasappel- en cranberrysap samen en meng.

* Voeg de grenadine toe.

* Voeg als laatste de ijsblokjes toe en giet in een glas.

kindercocktail

 

Tips:

* Wij probeerden het een keer met vers geperst sinaasappelsap en een keer met geconcentreerd sinaasappelsap uit een fles. Versgeperst is veel minder zoet en zorgt voor een frissere toets aan het drankje.

* Wij maakten de cocktail in een heuse cocktailshaker, maar uiteraard kun je het ook rechtstreeks in het glas bijeen gieten.

 

Hebben jullie nog lekkere alcoholvrije cocktailrecepten? Welke drankjes mogen jullie kinderen drinken op een feestje? En doordeweeks?

Related Posts

8 Comments

 1. Tijdens mijn zwangerschap dronk ik een zaaalige cocktail in zo’n fancy bar in Waregem. En jawel hoor, verslaafd voor de rest van de zomer:
  Tonic, roze pompelmoessap en een geutje rozensiroop. Heerlijk!

 2. Hier is het eigenlijk dezelfde “regel”. Als wij iets lekkers drinken mag dochterlief dit ook. Als wij feest hebben, mag het voor haar ook feest zijn!
  En verder drinken we ook steeds water van de kraan.

 3. Hoi, leuke blog! Volg al een tijdje, echt tof.
  Mag ik vragen waarom jullie water van de kraan drinken? Verschillende studies hebben hier in Vlaanderen toch uitgewezen dat dit niet zo een goed idee is in bepaalde streken he.
  Zo zouden er heel veel hormonen inzitten , die op termijn onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken, ook heel veel zware metalen die ze er niet uit krijgen bij het filteren. hier drinken we eigenlijk nooit water uit de kraan!
  Tis niet omdat ze er ” reclame” me maken dat het ook goed is ?

  1. Wij drinken kraantjeswater om verschillende redenen. Ecologisch ( geen verpakkingen), financieel, maar vooral ook voor het gemak. Kinderen hebben vaak gewoon een zin in een klein slokje water. Mochten wij flessenwater kopen, dan zou daar veel van weggegoten worden.
   Ik heb me eerlijkgezegd nog nooit afgevraagd of het al dan niet gezond is, het is altijd een evidentie geweest voor ons. Enkel voor het maken van de flesjes van onze baby’s gebruikten we de eerste zes maand fleswater.

 4. Giel lust enkel plat water en melk, dus wij hoeven nooit iets anders te zorgen voor hem. “Heerlijk” zegt ie dan 😀 Gemakkelijk! Wel raar, want qua eten lust hij wel bijna alles en probeert hij ook gemakkelijker iets… maar eigenlijk is het een voordeel dat hij geen andere drankjes lust 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: