CKF #5: Alsof-pasta-pesto

Voor iedereen die vandaag kleine oogjes heeft omdat de finale van K3 zoekt K3 (gefeliciteerd Marthe, Klaasje en Hanne!) nu eenmaal veel te laat afgelopen was, een makkelijk recept voor een pastagerecht.

Hoewel onze kinderen goede eters zijn, is spinazie, net als prei, ook weer zo’n groente die slechts in bepaalde vormen gesmaakt wordt. Meestal maak ik er stamppot van, maar een aantal weken geleden flanste ik dit gerecht in elkaar en sindsdien behoort het tot de favorieten.

pastaspinazieIngrediënten:

pasta

spinazie

gerookte spekblokjes en ham

knoflook

pesto

een scheutje melk of room

 

Bereidingswijze:

Pel de knoflook en hak die in kleine stukjes. Snij de ham in hapklare vierkantjes.

Bak knoflook, spek en ham samen tot het een knapperig geheel vormt.

Ondertussen maak je de spinazie klaar. Ik koop die normaal gezien vers, maar omdat het hier moet dienen als een soort van saus, is diepvriesspinazie ideaal.

Kook de pasta beetgaar. Ik vind hier iets dikkere pasta zoals bijvoorbeeld tagliatelle het lekkerst.

Wanneer de spinazie klaar is, meng je er twee theelepels pesto door. Zo heb je toch de subtiele smaak van pesto, zonder dat het overheerst. Niet dat ik dat erg zou vinden, pasta pesto is een van mijn favorieten, alleen denkt de kroost daar niet zo over. 

Pasta afgieten en mengen met de spinazie en het vlees. Eventueel kun je een scheutje melk of room toevoegen om de saus iets voller te maken.

pastaspinaziebord

Onze kinderen zijn alvast overtuigd.  Hoe eten jullie spinazie? Met pasta, in stamppot of op nog een andere manier? Deel jullie recept in de reacties!

pastaspinazievirginie

Related Posts

4 Comments

  1. Serieus, je hebt nu alweer een blog online? Zotte madam, gij!
    Spinazie wordt hier ook meestal gemiengeld met pureepatatjes, alhoewel ik ‘m ook soms klaarmaak zoals jij beschrijft. Blij dat de grote kiennies bij ons zo ongeveer alles van groentjes lusten. Zelfs spruiten. Bij Arthur ligt het momenteel wat moeilijker, alhoewel hij als baby ALLES at. Een faseke zeker?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: