Inpakken voor de vakantie: laat je kinderen helpen

Inpakken voor een vakantie, ik vind dat precies altijd wat stress. Ondanks het feit dat we niet naar een onbewoond eiland gaan en dus in theorie niets wereldschokkends kunnen vergeten, is het niet mijn favoriete bezigheid.

Dit jaar pakken we het anders aan: iedereen zorgt voor zijn eigen spullen, ik doe alleen nog een final check. De kinderen waren meteen enthousiast, ze mogen op die manier immers zelf beslissen welke kleren ze meenemen. Win-win zeg ik u!

Hoe hebben we dit aangepakt?

Ik maakte voor ieder kind een checklist voor de kleren. Op een dag waar zoveel mogelijk kleren gewassen in de kast lagen, trokken we naar de slaapkamers en konden ze alles uit te kast halen en op stapeltjes leggen. Wanneer ze klaar waren overliep ik alles nog eens samen met hen en kon het meteen de rugzak in.

Voordelen?

 1. Ik ben niet meer voor 5 man aan het inpakken. (de Wederhelft zorgde sowieso al voor zijn eigen spullen)
 2. De kinderen zijn betrokken bij alles en hebben zo zeker hun favoriete shirtje en joggingpak mee. (niet per sé mijn favorieten 😉 )
 3. We nemen niet meer te veel mee, want we houden ons aan de lijst.
 4. Je hebt – in ons geval – maar een kwart van de tijd nodig.
 5. Je ziet in een oogopslag wat er nog te kort is (hoezo zijn ze zo hard gegroeid dat die t-shirtjes van vorig jaar nu naveltruitjes zijn?)

Mocht iemand deze checklist willen, stuur me gerust een berichtje, dan mail ik het door!

inpakken

Related Posts

11 Comments

 1. Ik ben echt lui als het om inpakken gaat, ik maak wel lijstjes etc maar ben te warrig om het bij te houden lol. Dus met goed geluk dat het goed gaat en anders is het op vakantie wel te koop denk ik altijd maar

 2. Haha ik stress daar eigenlijk nooit om. Ik heb het altijd de kinderen zelf laten doen, sinds ze het konden dus denk een jaar of 5, en dan ging ik het nog even langs. Ik lette vooral op op dingen als de favoriete knuffel of andere emotionele dingen die niet te vervangen zijn want ach, als je een paar sokken te weinig hebt, dan koop je op vakantie wel een paar.

 3. Ik maakte ook altijd voor mezelf zo’n lijstje, maar de laatste vakanties pak ik op de automatische piloot in en merk ik dat ik steeds minder mee, dus blijkbaar word je daar door de jaren heen toch een stuk gemakkelijker in.

 4. Klinkt als een handige tactiek! Alleen als je dan geen fan bent van de items heb je later op de foto’s misschien spijt, of kunnen jullie er samen om lachen!

 5. het scheelt jou niet alleen tijd, het maakt je kinderen ook zelfstandig! een mooier cadeau kan je ze niet geven, in mijn ogen

 6. Super slim! Ik moest dat vroeger ook thuis. Meteen geen ruzie over welke dingen ik leuk vond maar mijn moeder niet haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: