Carnaval: onze tips voor goede kledij

Aankomend weekend is het weer van dat: carnaval! Hoewel ik weet dat heel veel mensen er niets mee hebben, is het voor ons een van de tofste momenten van het jaar. Wij vieren al ettelijke jaren carnaval samen met goede vrienden en dat is genieten van begin tot einde!

Bij zo’n carnavalsfeest hoort natuurlijk gepaste kledij. Met onze tips kies je de perfecte outfit.

carnaval

Maat

Kies verkleedkledij altijd in een paar maten groter dan wat jij of je kinderen normaal dragen. Op die manier kun je er nog een warme broek of trui onder dragen. Niets is immers zo vervelend als je coole outfit te moeten verbergen onder een jas omdat je het koud hebt tijdens de optocht.

Schoenen

Ja, hakjes zijn leuk als je als flamencodanseres of prinses verkleed gaat. En die slippers passen perfect bij je badmeesteroutfit. Kies echter toch voor stevige en comfortabele schoenen. Warme voeten = warm lichaam. En in alle drukte is het niet verwonderlijk als iemand op je tenen trapt, dus lang leve de stevige schoenen.

vegaoo, carnaval

Laagjes

Bij de optocht sta je buiten, maar daarna ga je misschien een gezellige tent of een café binnen. Zorg voor laagjes onder je outfit, zodat je het niet te warm krijgt. Die warme beren-onesie laat je ook beter thuis als je binnen viert.

vegaoo

Make-up

Investeer in goede schmink. Niet alleen veel beter voor je huid, maar vooral ook achteraf veel makkelijker te verwijderen. Wij zweren bij Snazaroo.

Tas

Heb je een outfit zonder zakken, trek dan onder je outfit een kort sportbroekje met een zak met rits aan. Meer dan je identiteitskaart, geld en je telefoon heb je niet nodig. Laat de rest thuis, dan kun je het ook niet kwijtraken.

Maar vooral: trek aan waar je je goed in voelt. Perfectie hoeft niet, hoe gekker hoe liever. Ga all the way met volledige kostuums, make-up en alle toeters en bellen of ga eerder low profile, met enkel een felgekleurde boa om je nek. 

Fijne carnaval iedereen!

*Het S.W.A.T. – en verpleegsterskostuum kregen wij van Vegaoo. Wij waren hiervoor echter ook al klant bij deze webshop, dus onze mening werd niet beïnvloed. Duik zo snel mogelijk met je kinderen achter de computer en scoor nog een supercool kostuum voor carnaval!*

*Wil je meer tips over hoe de optocht te overleven, klik dan hier*

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: