Vrijheid is…wandelen zonder jas

Ik ben lid van een Facebookgroep die als slogan heeft “Freedom is blogging in your underwear”. Dat klopt. Maar vrijheid, dat is voor ons ook gaan wandelen zonder jas.

Waarschijnlijk daarom dat ik zo graag wandel in de herfst. De temperatuur is perfect. Niet zo warm dat het zweet meteen over je rug gutst, niet zo koud dat je een dikke winterjas aan moet trekken. Het is zo veel makkelijker om te klimmen, te rennen en te ravotten met gewoon een trui aan. Je hebt gewoon veel meer bewegingsvrijheid.

Codewoord laagjes

Laagje boven laagje, dat is de boodschap. Vertrek je ’s ochtends vroeg, doe dan een onderlijveken, een t-shirt met korte mouwen, een t-shirt met lange mouwen en een fleecetrui aan.

Een fleece ja. Sorry Jani. Een fleece is warm zonder dik te zijn, je kunt hem compact oprollen en in je rugzak stoppen wanneer het warmer wordt en het kreukt niet. Driewerf hoera wat mij betreft.

lidl

Muts

Zelfs al is het niet erg koud, toch kan een muts gezellig warm zijn. Bovendien lijk je veel minder snel koud te hebben wanneer je oren warm aanvoelen. Geen idee of dat altijd zo is, maar bij onze kinderen werkt het wel. Je kunt ook een haarband dragen, maar op de een of andere manier blijft deze niet zo makkelijk zitten.

Handschoenen

Handschoenen zijn superfijn tijdens het wandelen. Omdat je dan warme handen hebt, duhuh. Het helpt onze kinderen ook tijdens het klimmen en zo. Wij wandelen zo veel mogelijk in een bos, wat natuurlijk uitnodigt om in bomen te klimmen, van de ene rots naar de andere te springen en met natte blaadjes naar elkaar te gooien.

Bergschoenen

Investeer in goede bergschoenen. Ze zorgen voor warme voeten, geven veel meer grip dan sportschoenen en zijn, als je goeie koopt, ook waterdicht. Tip: Onze kinderen hebben elk uit een verschillende winkel bergschoenen, maar die van de Chiro zijn toch echt de beste.

 

Wat ik eigenlijk wil zeggen: laat je niet afschrikken door wat mist of nevel ’s morgens, maar trek er gewoon op uit. Trek die muts over je oren, blaas wolkjes met je adem en geniet van die laatste allermooiste herfstdagen!

 

Muts, handschoenen en fleecetruien zochten we uit op de webshop van Lidl. Vrolijke kleuren en goede prijs-kwaliteit en voor het eerst hadden de kinderen een bij elkaar passende set en stiekem vond ik dat wel heel erg leuk. De kledij valt op maat trouwens, ook handig om weten. #ad

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: