Wagenziekte? Verleden tijd met lavendelolie!

Onze zonen hebben last van wagenziekte. Niet altijd, gelukkig. We merken het alleen maar wanneer we langere tijd in de auto zitten en al helemaal wanneer we dan bijna op onze bestemming zijn en de laatste 100 km vooral kronkelweggetjes in de bergen zijn. Wit weggetrokken gezichtjes en misselijkheid, niet echt wat je wilt als je op vakantie vertrekt natuurlijk. 

Mijn schoonzus raadde ons vorig jaar lavendelolie aan tegen wagenziekte. Ik stond er wat sceptisch tegenover, maar goed, onder het motto “baadt het niet, dan schaadt het niet”, probeerden we het. En het werkte! Alleen, vaak dachten we er pas aan om die druppeltjes lavendelolie achter de oortjes van onze jongens te smeren op het moment dat ze aangaven misselijk te zijn. Dan heeft het niet veel zin meer natuurlijk.

Groot is dan ook mijn enthousiasme nu ik een autoverstuiver ontdekt heb!wagenziekte, lavendelolie

Het concept is simpel:  je brengt een 5-tal druppeltjes aan op een soort van tabletje en dat schuif je in de verstuiver.  Vervolgens klik je de diffuser op een van de ventilatieroostertjes van je auto en dat is het. Gedaan met het vergeten van een pilletje tegen wagenziekte, of het aanbrengen van de olie. Vanaf het ogenblik dat je gaat rijden, wordt de olie meteen in de ruimte verspreid.

Wij zijn alvast enorme fan en hebben het nu standaard in de auto zitten, zo’n tablet met 5 druppeltjes heeft een actieve werking van ongeveer een maand.
wagenziekte

Je kunt deze verstuiver, de tabletten en de lavendelolie hier kopen. Bij de verstuiver zitten al 5 tabletten in de verpakking, dus je kunt meteen starten. Binnenkort kun je ook de losse navultabletten kopen. Uiteraard kun je er ook een andere olie mee verstuiven, eentje die verkwikkend werkt bijvoorbeeld. Of gewoon, eentje die je lekker vindt ruiken. Wij zochten echter specifiek iets tegen wagenziekte, vandaar de keuze voor lavendel.

Hebben jullie kinderen soms last van wagenziekte? Welke middeltjes gebruiken jullie hiervoor?  Alle bijkomende tips zijn welkom!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: