Een weekmenu: succes gegarandeerd!

Hebben jullie soms ook een uitdaging met kieskeurige eters in huis? Wij af en toe wel en we hebben de ideale oplossing gevonden: het weekmenu op een letterbord. Voor ons werkt het in ieder geval perfect.

Wij maken al heel lang een weekmenu, alleen deden we dat zelf, op basis van onze weekplanning en de weekpromoties in de supermarkten. Dit resulteerde vaak in discussies met een van de vier kinderen, die het dan “niet eerlijk” vond dat hij weeeeeeral groentjes moest eten in plaats van frietjes.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een letterbord cadeau en we besloten om daar nu iedere zondagavond het weekmenu op te zetten. Zo van die inspirational quotes, dat is toch niet aan mij besteed. Ik bedoel: “Rain is just confetti from the sky” Serieus? Regen is gewoon nat.

Maar goed, terug naar de essentie. Wij zitten sinds een paar weken op zondag na het avondeten samen om het menu van de volgende week samen te stellen. Met z’n zessen. Het levert niet alleen leuke gesprekken en overleg op, het vermijdt echt alle discussies en vragen doordeweeks over wat we wanneer eten.

Bovendien helpen de kinderen mee alle lettertjes uitzoeken, dus het is ook nog eens leerrijk, als dat niet mooi meegenomen is, zo op zondagavond. Wij eten trouwens geen or70 he, maar orzo, maar we hadden een z en een o tekort ­čśëweekmenu

Wat staat er deze week bij jullie op het menu? Maken jullie een planning voor de hele week of schieten jullie iedere avond snel de supermarkt in?

Related Posts

6 Comments

  1. Ik betrek hen wel als ze thuis eten maar ze eten al vier dagen op school (wat het wel iets vlotter doet lopen moet ik toegeven). De enige vereiste bij mij is: er moeten groentjes bij zitten en maar 1 keer frietjes. Vreemd genoeg kiezen ze dan de eenvoudigste dingen eerst.

    1. Hier kunnen ze niet warm eten op school, dus ’s avonds is het altijd warm. Scheelt natuurlijk ook dat er altijd een van ons twee thuis is na school, dus het avondeten is hier geen race tegen de klok zeg maar.
      Hier kiezen ze ook geen heel vreemde dingen, integendeel. En ook hier is de regel: slechts een keer iets ongezonds (dus of frietjes of pizza maar niet allebei)

  2. Ik probeer te plannen maar herval altijd… ik zou het zo graag eens volhouden. Maar ik ben ook gewoon te wispelturig misschien :-). Leuk wel met dat letterbord!

    1. Wij houden het vooral vol omdat we merken dat we er zo ongelofelijk veel geld en tijd mee uitsparen. Je moet maar 1 keer per week naar de supermarkt (en dan nog een paar keer extra voor vers fruit en groenten kopen) dus je komt niet in de verleiding om extra’s te kopen en zo. Dat de kinderen nu zo enthousiast meedoen, is echt super tof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: