Lunchboxinspiratie met Lidl #5

In de laatste blogpost van deze reeks geen receptjes, maar tips. Tips om de brooddoosroutine vlot te laten verlopen. Serieus mensen, voorbereiding is alles. Voorbereiding zorgt er voor dat een drukke ochtendspits geen stress met zich meebrengt. Voorbereiding vermijdt dat je op zondagavond net voor je naar bed gaat in paniek schiet omdat er geen brood in huis blijkt te zijn.

Hieronder onze tips voor een week zonder brooddoosstress.

 

*Sta op tijd op. Simpel maar doeltreffend. Hier gaat de wekker doordeweeks om 6u, behalve op woensdag omdat er dan geen brood gesmeerd moet worden.

*Dek ’s avonds al de tafel. Borden, messen, brooddozen, zoet beleg,… ’s Avonds kost dat amper 5 minuten tijd, ’s ochtends scheelt het veel meer tijd.

*Maak klaar wat je kunt klaarmaken. Krijgen de kinderen nootjes in hun brooddoos? Doe deze er ’s avonds in. Stop een koek in de boekentas en vul hun drinkfles al op. Sommigen smeren ook al ’s avonds de boterhammen en zetten ze in de ijskast. Dit hebben we zelf nog niet geprobeerd, maar het schijnt te werken.

*Zorg dat je altijd een brood in de diepvries hebt. Wij halen een keer per week 7 broden en stoppen ze in de diepvries. Heb je geen volledig brood nodig, verdeel het dan op voorhand al in pakjes met het exacte aantal sneden. Op die manier hoef je nooit meer iets weg te gooien.

*Investeer in een paar goede opbergdozen en neem op zondagavond de tijd om een half uur de keuken in te duiken. Vul een bakje met schijfjes komkommer, pel noten, was kerstomaatjes en wortels,…  Wij maken op zondag alles klaar voor maandag, dinsdag en woensdag en op woensdag nog eens voor de rest van de week. ‘Foodprepping’ heet het heel hip, maar het is vooral ook super functioneel.

Wij kiezen trouwens altijd voor doorzichtige opbergdozen, dan weet je in een oogopslag wat er in zit.

*Heb je echt geen tijd of energie meer, kies dan ’s ochtends voor makkelijke dingen. Absoluut niets mis met een boterham met choco en eentje met kaas.

*Wij hebben ook altijd een pack crackers of beschuitjes in huis. Voor de afwisseling en voor wanneer we dan toch eens vergeten zijn om een brood uit te halen. Een plan B hebben is altijd slim.

*Hardgekookte eieren blijven makkelijk een week goed als je ze nog niet pelt. Zet ze gewoon terug in de ijskast en geef ze een teken dat ze gekookt zijn. Als je ’s ochtends in zeven haasten een nog rauw ei probeert te pellen, ben je je tijdswinst zo kwijt natuurlijk ;-).

 

Welke handigheidjes hebben jullie om de ochtendroutine vlot te laten verlopen? Wanneer gaat jullie wekker af doordeweeks? En in het weekend?

*Deze blogpost was de laatste in een reeks in samenwerking met Lidl. Ik sta hier als blogger en moeder helemaal achter omdat deze supermarkt voor ons een goed evenwicht biedt tussen kwaliteit en budgetvriendelijkheid.*

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: