Over vakantiehuisjes en Bollo

Vroeger, –denk er even een verwaand bekakt stemmetje bij – vroeger had ik helemaal niets met vakantieparken. Ik bedoel, hoe halen mensen het in hun hoofd om vrijwillig een weekend in zo’n bungalowpark te gaan zitten en als een gek in dat subtropisch zwemparadijs rond te ploeteren? Nee hoor, ik zou hip blijven en gaan rondtrekken met de kinderen. Naar coole bestemmingen weliswaar. Wat dan onder de noemer ‘cool’ geschaard kan worden, daar was ik nog niet helemaal uit, maar een bungalowpark hoorde in ieder geval niet tot die categorie.

Mijn schoonzusje waarschuwde me al. “Als je ooit kinderen hebt, dan vind je zo’n park he-le-maal geweldig. Lekker kneuterig in een huisje, overdag zwemmen, ’s avonds gourmet en lekker op tijd naar bed. Kinderen blij, iedereen blij.” Ik keek haar toen, zo’n 10 jaar geleden, heel meewarig aan.

Maar goed. Ondertussen is ons oudste kind 8 en onze jongste kinderen bijna 6 en van alle stoerdoenerij en grootspraak is niets meer over. Wat is het heerlijk om te kamperen. Wat is het heerlijk om op een boerderij te logeren. En wat is het comfort en de gezelligheid van zo’n vakantiehuisje leuk!

Het is te zeggen, we gingen 1 keertje eerder met de kinderen naar zo’n bungalowpark, maar dat was met heel de familie langs de kant van mijn man. Super tof weekend trouwens. En eerlijk is eerlijk, de luxe van een huisje ten opzichte van een tent is ook wel eens fijn.

Aankomend weekend gaan we voor het eerst met z’n zessen naar een bungalowpark. Niets fancy, niets geks en op amper een half uurtje rijden van bij ons thuis.  En weet je, ik heb er zo ongelofelijk veel zin in! De gezelschapsspelletjes en K3 cd’s liggen klaar, de poffertjes en de spaghettisaus staan al op de boodschappenlijst.

bollo, landal

De kinderen kijken vooral uit naar urenlang skeeleren – hun nieuwste gezamelijke hobby – , heel veel zwemmen en natuurlijk knutselen of dansen met Bollo de Beer. Want ja, een weekendje in een park is natuurlijk niet compleet als er geen mascotte aan te pas komt!

Gaan jullie soms naar een bungalowpark? Welke in België en Nederland (of verder weg) kunnen jullie aanraden?

 

Related Posts

6 Comments

  1. Wij gaan al enkele jaren naar Landal het Vennebos. Een superleuk park voor de kinderen met subtropisch zwembad, binnenspeeltuin, kinderboerderij, shows voor de kinderen, bowling, mini golf, speurtochten,… Kortom een een echt kinderparadijs tegen een betaalbare prijs. Het is vlakbij naar toch zijn we op vakantie. We gaan er zelfs geregeld een dagje zwemmen met onze waterratten ?. Ook een aanrader is Landal Coldenhove. Een park midden in de natuur van waaruit je kan gaan wandelen in de Veluwezoom en vele uitstapjes kan doen. Ook ideaal als uitvalsbasis om uitstapjes te doen in Apeldoorn: Apenheul, Juliana Toren, kinderboerderij Blinky,… Het park zelf is ook heel kindvriendelijk: grote binnen en buitenspeeltuin, zwembad, bolo kinderclub,…. Wij zelf verbleven op de camping maar je kan er ook huisjes huren. Ook onze vakanties staan in teken van onze meisjes ?

  2. Wij gaan al enkele jaren naar Landal het Vennebos. Een superleuk park voor de kinderen met subtropisch zwembad, binnenspeeltuin, kinderboerderij, shows voor de kinderen, bowling, mini golf, speurtochten,… Kortom een een echt kinderparadijs tegen een betaalbare prijs. Het is vlakbij naar toch zijn we op vakantie. We gaan er zelfs geregeld een dagje zwemmen met onze waterratten ?. Ook een aanrader is Landal Coldenhove. Een park midden in de natuur van waaruit je kan gaan wandelen in de Veluwezoom en vele uitstapjes kan doen. Ook ideaal als uitvalsbasis om uitstapjes te doen in Apeldoorn: Apenheul, Juliana Toren, kinderboerderij Blinky,… Het park zelf is ook heel kindvriendelijk: grote binnen en buitenspeeltuin, zwembad, bolo kinderclub,…. Wij zelf verbleven op de camping maar je kan er ook huisjes huren. Het is voor ons een jaarlijkse traditie geworden. Ook onze vakanties staan in teken van onze meisjes ?

  3. de 2 oudste kinderen zijn met de grootouders enkele jaren geleden naar een landalpark geweest in duitsland (Landal Eifeler Tor denk ik dat het was). Ze vonden dit geweldig. Wil je genieten van overdag uitstapjes en ’s avonds toch rust dan raad ik je “hof van zeeland” aan in nederland, leuk park waar tijdens (nederlandse) vakantieperiodes animatie is maar waar je niet de drukte hebt van bv centerparks. Van daaruit kan je makkelijk zeeland verkennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: