Loveboat traktaties met een peperkoeken hartje

Onze oudste dochter werd gisteren 6 en mocht trakteren. Ze is, sinds de danslessen vorig jaar, helemaal gek op een bepaald K3-liedje.

Wij zijn matrozen van de loveboat baby, vaar je met ons mee, op een zee van liefde.

 

Tijd voor een echte loveboattraktatie dus.

k3, loveboat, traktatie

De loveboat

We hadden nog een boot in piepschuim staan. Die bewaarden we al jaren in de kast, voor mocht het ooit eens van pas komen en kijk, nu komt die verzamelwoede toch nog van pas. Je kunt zo’n boot (of een andere vorm in piepschuim) vinden bij de betere hobbywinkels, maar je kunt ook je stoute schoenen aantrekken en vragen of de plaatselijke viswinkel er eentje kan missen.jarig, traktatie

We maakten met lange satéprikkers 4 masten in de boot en spanden er dunne touwtjes tussen.  Vlaggetjes er aan, slingers er rond en klaar.

De bodem van de boot werd bekleed met aluminiumfolie. Dat vonden we hygiënischer en het gaf een extra bling. De buitenkant leukten we op met de lievelingskleuren van ons meisje.

De traktatie

Het idee was om een plakje cake te nemen en daar een peperkoeken hartje in te maken. De praktijk leerde mij echter al heel snel dat cake meteen breekt, dus draaiden we het om. Het werden plakjes peperkoek met een cake-hart.

peperkoek, hart

Je neemt een plakje peperkoek en duwt er met een koekjesvorm een hartje uit.  (of een ander motief, maar een hartje past natuurlijk perfect in dat loveboat-thema). Met diezelfde vorm maak je een hartje uit een plak cake.

Je doet het hartje van de cake in het gat van de peperkoek en klaar.  Door de twee verschillende kleuren ziet het er leuk uit, het is handig om op te eten en het kleeft niet, ook altijd fijn voor de juf.

cake, loveboat

Met al de restjes maken wij vandaag broodpudding-de-luxe, je hoeft helemaal niets weg te gooien.

Wij gebruikten een gewone peperkoek, zonder parelkandij. De smaak maakt niet zo uit, maar je kiest best voor een stevige structuur. In een ideale wereld had ik de cake zelf gebakken, nu gebruikte ik een simpele cake uit de supermarkt. Als je voor een vanillecake kiest, is het contrast met de donkere peperkoek het mooist.

 

Onze dochter straalde van oor tot oor toen ze met deze traktatie over de speelplaats stapte, dus het was weer een geslaagd idee!

 

Voor meer traktatietips klik je *hier*

 

 

 

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: