Over het danskamp…

Onze oudste dochter zit op dansles. Iedere zaterdag gaat ze trouw dansen. Met ongelofelijk veel plezier. Nog nooit hebben we haar moeten motiveren om te gaan, ze telt de dagen af tussen twee lessen. Toen we enkele maanden geleden een briefje meekregen dat er een danskamp* was tijdens de paasvakantie, twijfelden we dan ook geen seconde.

*het is te zeggen, ’s avonds kwamen de kinderen terug naar huis, gelukkig maar 😉

5 dingen zijn me bijgebleven als ik terugkijk op de afgelopen dagen.

danskamp groepsfoto

1. Girls, girls, girls

Zoveel leden, zoveel passie en enthousiasme. Allemaal meiden. Ik heb geloof ik maar 1 jongen gezien in alle dansgroepen. Eigenlijk best jammer. Ik hoop alvast dat ik een van onze zonen enthousiast kan krijgen voor het dansen.

2. Motivatie en enthousiasme

Net als op school of bij om het even wat voor andere hobby, begint alle succes bij het enthousiasme van de persoon die de les geeft.  Als ik zie hoe enthousiast onze dochter iedere avond thuiskwam, dan kan het niet anders dan dat juf Gwyneth en juf Stefanie ook erg enthousiast waren.

3. Snelle leerlingen

Op amper 3 dagen tijd leerden de kinderen 2 volledig nieuwe dansjes. Ik ben daar van onder de indruk, echt. Het zijn me toch een pak pasjes die in die 5-jarige hoofdjes moeten blijven hangen.

4. Toonmoment

Op vrijdag was het toonmoment. De plaatselijke parochiezaal zat vol met ouders,  broers en zussen en andere enthousiastelingen. Een beetje gespannen maar met een brede grijns op haar gezicht stapte onze meid het podium op. Toen ze ons in de zaal zag zitten, was ze gerustgesteld en ging ze helemaal op in haar dansje. zwaaien, danskamp

5. Eigen kind schoon kind

Ik geef het toe, ik heb geen idee hoe de andere kinderen dansten. Ik kan zelfs niet eens zeggen hoe het kind naast ons kind er uit zag. Ik had inderdaad alleen oog voor onze dochter. Die – uiteraard volledig subjectief beoordeeld – super leuk danste. danskamp

In ieder geval, de afgelopen drie dagen waren een absolute voltreffer. Onze dochter heeft gedanst, genoten en gestraald, daar op dat podium. Bovendien heeft ze nieuwe vriendinnetjes ontmoet, leuk geknutseld en veel gespeeld. Al onze complimenten voor de juffen die dit mogelijk maakten!

Wat deden jullie kinderen in deze eerste vakantieweek? Lekker thuis uitblazen of stonden er al allerlei activiteiten op het programma?

Related Posts

2 Comments

  1. Hoe je het ook draait of keert: dansen blijft precies toch meer aantrekkelijk voor meisjes hé. Al staan mijn twee zonen ook wel heel veel te shaken als ik muziek opzet.

  2. Flink zo Virginie! Hier een weekje ontspannen in Landal Hochwald Duitsland. Ale ontspannen was het niet echt, veel leuke dingen gedaan maar wel mega genoten van de kindjes en elkaar. Mauro trok met de MTB de bergen in samen met papa, we gingen zwemmen, bowlen, knutselen in de kinderclub, naar de binnen en buitenspeeltuin, maakte een fikse wandeling in de bergen, steekten 2x de bbq aan, aten pannekoeken, frietjes, pizza, chips… ? We dachten helemaal niet aan ons lijn ? En sloten de vakantie af met een uitstap naar holiday park, pret verzekerd! We kunnen morgen weer met opgeladen batterijtjes aan het werk ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: