Speelse Vrijdag #5: DUPLO Around the World

DUPLO, zijn we er niet allemaal groot mee geworden?  Mijn broer en ik in ieder geval wel. Vroeger hadden we thuis 2 van die grote emmers vol blokken.  Die emmers zijn ondertussen al weer van de zolder gehaald en onze kinderen spelen er nu mee als we op bezoek zijn bij Pé en Mé.

In onzen tijd,  dan had je rode, blauwe, gele en groene blokken. Vierkanten en rechthoekjes. Met een beetje geluk had je nog een deurtje en een raam en dat was het zo ongeveer.

Wat een verschil met nu. DUPLO is er ondertussen in alle kleuren van de regenboog en in allerlei leuke vormen. Maar wat ik zelf het allerleukst vind, zijn de vele dierenfiguren die DUPLO rijk is.  We kunnen ondertussen een hele dierentuin vullen met al ons DUPLO-wild.

Hoewel onze oudste twee kinderen de leeftijd van DUPLO stilaan ontgroeien en overstappen op LEGO, blijven de dieren wel een vast element in veel rollenspelen.  Treinspoor bouwen? Ja, maar dan moeten de giraffen staan grazen in de graskant. Barbie gaat uit eten? Ja, maar dan wel vergezeld van haar DUPLO-poes.DUPLO ontdekken

DUPLO round the World

Dit voorjaar is de nieuwe lijn “around the world” op de markt gekomen.  De naam zegt het al, dieren van overal ter wereld.  De kleinste set “Jonge dieren”, bestaat uit een aantal blokken, een ijsbeer, een giraf, en tijger en een schildpad.  EEN SCHILDPAD!  Hoe tof is dat!  De Wederhelft heeft een grote liefde voor schildpadden, dus de kinderen ook.  

 

 

 

 

Een van de grootste voordelen van DUPLO, naast het feit dat het absoluut niet kapot te krijgen is,  is het feit dat alles onderling te combineren valt.  Zo werden gisteren meteen alle blauwe en witte blokken uitgezocht om een ijsberg voor de ijsbeer te maken en mocht de giraf van alle bloemen eten.

DUPLO willem-frederick

Zijn wij fan van DUPLO? Uiteraard! Het is onverwoestbaar, kleurrijk, stimuleert de creativiteit en is oneindig uitbreidbaar. Stiekem hoop ik zelfs dat onze twee driejarigen er nog een tijd mee blijven spelen. Dan heb ik ook nog een excuus om hele dierentuinen en kinderboerderijen te bouwen!

DUPLO meisjes

 

Hebben jullie ook blokken bouwende enthousiastelingen in huis? Spelen jullie zonen en dochters er mee of is het net als hier – cliché o cliché – dat vooral de jongens uren met de DUPLO zoet zijn? Hebben jullie favoriete sets? 

 

*De Around the World-bouwdoos werd ons gratis ter beschikking gesteld, onze mening over DUPLO werd hierdoor niet door beïnvloed*

 

 

Related Posts

8 Comments

  1. De dierentuin en het treinspoor worden hier vooral gecombineerd. De brandweercentrale wordt iets minder gebruikt, maar toch ook regelmatig.

    Giel is ondertussen ook aan’t overstappen naar Lego, want daar heeft hij een hele piratenuitzet van gekregen en dat is ook een succes, maar zoals je zegt, de diertjes van Duplo komen altijd wel van pas!

  2. Ik heb vroeger helaas alles verkocht en geruild voor grotejongenslego. Wat een fout zeg, maar ja, we hadden het niet heel breed.
    Nu speelt Liam ook graag met de Duplo, en inderdaad vooral met de diertjes die erbij zitten.
    Onverwoestbaar is niet helemaal waar. Ik kom op de kinderopvang afentoe een kapot stuk tegen.

  3. Hier thuis ook grote fan van Duplo. 100den blokjes zitten hier in dozen om regelmatig uitgehaald te worden. Van leuke dierentuindieren tot diertjes uit het bos en boerderij. En ook auto’s mogen niet ontbreken in de wondere wereld 🙂 En torens bouwen? Ja en liefst even groot natuurlijk als papa 🙂

  4. Onze dochter van 3 is er ook dol op en ze heeft net voor haar verjaardag Hubelino gekregen: een knikkerbaansysteem dat aansluit op duplo. Ik kan je zeggen: nu is duplo voor alle leeftijden. Gigantisch leuk. Ik heb er ook al over geschreven op mijn blog 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: