Les 2 Alpes: Het perfecte skigebied voor gezinnen!

Wij houden van sneeuw, kou en bergen. In een vorig leven was ik waarschijnlijk een berggeit. Weliswaar eentje met hoogtevrees, maar toch. De afgelopen jaren gingen iedere winter een weekje op skivakantie, mét de kinderen. Dit jaar slaan we over, om budgettaire redenen, maar wie weet over een paar jaar weer…

Ik geef jullie graag een aantal redenen waarom Les 2 Alpes uitermate geschikt is voor een gezins-skivakantie. Het was het skigebied waar ik ooit voor het eerst kennismaakte met een sneeuwvakantie en misschien heeft het daardoor wel een speciaal plekje in mijn hart. les 2 alpes

1. Alles is er aanwezig

Les 2 Alpes is een groot skistation. Dit betekent dat je er alles vindt wat je nodig hebt. Er zijn een paar grote supermarkten (die geen woekerprijzen vragen), je hebt tal van gezellige restaurantjes en snackbars en ook aan winkels met skimateriaal is er geen gebrek. Je kunt je auto de hele week aan de kant laten staan en alles te voet doen, een enorm pluspunt vinden wij zelf.

IMG_0475

2. Uitgestrekt skigebied

Er zijn kilometers en kilometers pistes. Van (gratis) oefenpistes tot uitdagende zwarte pistes en alles wat er tussenin zit. Voor snowboarders is er ook een funpark. Door de uitgestrektheid van de pistes, zijn er ook heel veel liften. Je hoeft ’s morgens dus niet per sé in de file voor de Jandri Express – de hoofdlift –  te gaan staan, maar je kunt via kleinere liftjes ook al op leuke hoogte komen.

ski, les deux alpes

3. Sneeuwzeker

Op 3600 meter heb je een gletsjer met eeuwige sneeuw. Je kunt dus altijd skiën, ook als het wat later op het seizoen is. Hou er wel rekening meer dat de gletsjer niet altijd toegankelijk is, door mist of een te gure hevige wind.

 

4. Randactiviteiten

Op zaterdagavond – de dag waarop de meeste mensen aankomen – is er een Pot d’Acceuil op de centrale plaats bij de skiliften. Gezellige sfeer, lekker drankje erbij en je bent meteen de lange rit vergeten.

 

5. Ook erg tof voor niet-skiërs

Wat ik zelf een gigantisch voordeel vind, is dat je als niet-skiër ook toegang hebt tot heel veel liften. Met een voetgangerspas kun je tot bovenaan de gletsjer geraken, maar evengoed ook tussenstops maken bij een aantal verschillende après-ski barretjes. Helemaal hoog in de bergen zitten en het dal niet meer kunnen zien, dat zijn voor mij de mooiste momenten van zo’n vakantie.

IMG_6181

Daarnaast is er ook nog een schaatspiste, een zwembad, een sauna en een sporthal.  Activiteiten genoeg die ook leuk zijn om met de kinderen te doen als ze na een intensieve ochtend geen zin meer hebben om op de latten te staan bijvoorbeeld.

IMG_6294

 

Waar logeren?

Verblijven in Les 2 Alpes is altijd een beetje een zoektocht. Heel veel appartementjes zijn echt heel klein, op zich niet erg als je met een groep vrienden bent en de hele dag op de piste staat. Ga je met een gezin en wil je af en toe ook eens overdag in je appartement opwarmen, spelen,… dan is het wel fijn om een iets grotere accommodatie te huren.

Hou je van iets meer luxe, dan kunnen we je Hotel Belambra aanraden. Je logeert er in een ruime kamer en er zijn familiekamers tot 6 personen.  Boek je half pension, dan kun je ’s avonds aanschuiven voor een heerlijke maaltijd met streekgerechten geserveerd in buffetvorm. Het hotel ligt tegenover de centrale hoofdlift en naast het zwembad, dus beter gelegen kan niet. Wij logeerden er toen ons oudste zoon ongeveer 6 maanden oud was en mochten er vrij gebruik maken van een babybadje en -bedje, kinderstoel en wipper. Kindvriendelijkheid ten top!204472_10150131489574235_743714234_6179394_7781151_o

Ben je op zoek naar de gezelligheid en vrijheid – en uiteraard ook de goedkopere prijs –  van een appartement, kijk dan zeker of het appartement waar wij vorig jaar verbleven nog vrij is. Het was een ruim appartement, recent gerenoveerd en met 3 slaapkamers, niet nodig om de woonkamer ’s avonds om te bouwen tot slaapkamer dus. Het appartement ligt niet aan de centrale hoofdlift maar wel vlakbij een aantal andere kabelliften, waardoor je meteen kunt beginnen skiën.  Bovendien ligt de skischool van ESF op nog geen 50 meter, ook een enorm pluspunt.

IMG_5988

 

Wij gaan nog wat wegdromen bij de foto’s van vorig jaar en uitkijken naar al jullie sneeuwfoto’s!  Staat er bij jullie een wintersportvakantie op de planning?

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: