Slaapkamergeluk

Kind 1 en 2 slapen samen op een kamer. Dé uitkomst na jarenlang onderbroken nachten, nachtelijke monsters en andere angstige dromen. Ze kwamen zelf met het voorstel trouwens. We besloten Kind 1 naar de kamer van Kind 2 te verhuizen zodat we de grootste kamer van het huis als speelkamer konden inrichten.

Eerst stonden de bedden tegenover elkaar in de kamer, met aan de andere zijden de twee kleerkasten. Al heel gauw werd er geschoven met de bedden en stonden die naast elkaar. Ze vallen namelijk vaak hand in hand in slaap, dat onafscheidelijk duo van ons.

slaapkameroverview

Ik vroeg hen gisteren om 5 dingen op te noemen die er voor zorgen dat de slaapkamer echt ‘hun plekje’ is. Dit is waar ze mee op de proppen kwamen:

1. Meneer Uil

Een gigantisch kitscherige uil, afkomstig van Omi, waarschijnlijk uit een of ander tuincentrum. Belangrijker dan hoe hij er uit ziet, is de gave van dat dier om monsters weg te jagen en boze dromen en gedachten op te eten. Onmisbaar dus.

slaapkameruil2. De kaptafel

Kind 2 kreeg vorig jaar van Meter N. een kaptafel voor haar verjaardag. Volledig zoals ze het in gedachten had. Roze, met een lampje en veel spiegels. Nog steeds is het haar ochtendritueel om na het opstaan meteen op het krukje te gaan zitten en een armbandje en ketting uit te kiezen voor de dag en ‘haar lipjes te doen’ met lipgloss.  Daarna komt ze naar beneden om te ontbijten, als een echte diva.

slaapkamerkaptafel

3. De kunstwerkjeslijn

Over de langste zijde van de kamer spande de Wederhelft een touw. Daar hangen we de mooiste knutselwerkjes op die ze op school gemaakt hebben. Het fleurt de kamer op en voor het slapen gaan levert het gespreksstof op over wat ze allemaal gedaan hebben op school.

slaapkamerkunstwerkjes4. Nachttafel Kind 1

Op de nachttafel van Kind 1 staat een dinosaurusskelet. Dat wordt duchtig bestudeerd als we voor het slapen gaan in het grote dinosaurusboek lezen. Daarnaast heeft hij ook nog de Campina-koe staan en een mini-graafmachine die hij kreeg bij de tandarts na het vullen van de gaatjes. Het zijn zijn ‘schatten’.

slaapkamernachtkastje5. De bloempot

Op het nachttafeltje van Kind 2 staat enkel een bloempot met een bosje bloemen uit crêpepapier. Heel bijzonder voor haar, want ze kreeg ze van haar beste vriend. Zo’n dingen worden gekoesterd hier.

slaapkamerbloempot

Hebben jullie kinderen speciale items in hun slaapkamer die ervoor zorgen dat het echt hun eigen plekje is? Hadden ze inspraak in de inrichting of kozen jullie voor hen?

 

Related Posts

3 Comments

  1. het behang en de meubels kozen wij, maar de oudste mocht wel helpen met dingetjes inzetten. En de papa heeft zijn drumstel geplaceerd op die kamer, niemand die klaagt (ook de buren niet want er zijn geen drumstokjes bij te vinden)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: