7 jaar en behoefte aan een eigen plek in huis

Onze oudste dochter wordt bijna 7 en zit nu in het tweede leerjaar. Dat betekent bijna elke avond huiswerk. Dat maken we meteen na school samen aan de keukentafel. Ze gaf eind vorig schooljaar al aan dat ze toch ook graag een eigen plek zou hebben om te schrijven, tekenen en rekenen.

Toen ze er begin dit schooljaar opnieuw over begon, beseften we dat ze die eigen plek om haar ‘werkjes’ te maken erg belangrijk vindt. We besloten een bureautje op haar kamer te zetten. Een eenvoudig wit meubel met 2 lades waar ze haar eigen spulletjes in op kan bergen. Wat een schot in de roos!

 

We maken nog steeds samen het huiswerk in de keuken, maar ze geniet er enorm van om ’s avonds voor ze naar bed gaat nog even te schrijven. Jawel, het eerste dagboek deed hier zijn intrede! We maken ook nog telkens een aantal rekensommetjes of we doen een mini-dictee. Niet omdat ze moet, maar omdat ze het zelf zo leuk vindt.

lidl, bureau

Ik geniet er zo van dat ze nu al blij wordt van leuke balpennen en briefpapier en stiftjes en dat dat zo haar zin om te schrijven en lezen stimuleert.

Tegelijk overvalt me het gevoel dat alles zo snel gaat. Ons klein meisje, dat nu al bijna 7 is en haar grootste geheimen neerpent in een dagboek dat ze zorgvuldig bewaart in de lade van haar bureau. Ons meisje dat helemaal gek is van Meisje Djamila, een eigen YouTube-kanaal wilt en make-up vraagt. Slik. Maar datzelfde meisje dat nog steeds haar popje koestert om te knuffelen, die ’s nachts af en toe tussen ons kruipt omdat ze een enge droom had en prinsessenjurken ook nog steeds de max vindt. <3

 

Hebben jullie kinderen een bureautje op hun kamer of in de woonkamer? Vanaf welke leeftijd gingen ze op hun kamer zitten om huiswerk te maken?

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: