Speelse Vrijdag #7: Construxions

Dat onze kinderen van bouwen en timmeren houden, is al geen nieuws meer. Het blijft echter een uitdaging om leuke bouwdozen te vinden die opnieuw hun creativiteit prikkelen.

Afgelopen week mochten we de nieuwe Construxions bouwdoos testen. Een ideale bezigheid tijdens deze regenachtige vakantie!construxions totumConstruxions daagt kinderen uit om zelf een 3D-constructie te maken. De plastic pinnen kunnen met behulp van de hamer in de blokjes getikt worden en zo wordt alles met elkaar in verbinding gesteld. De inhoud van de doos is vrij uitgebreid. Je hebt houten blokjes, wielen, plastic pinnen om alles bijeen te houden, een hamer en koord. Bovendien zit er ook een boekje bij met voorbeelden, altijd handig om de kinderen op weg te helpen.

construxion

Wat vonden onze kinderen er van?

Onze oudste kinderen (5 en 4 jaar) konden zonder probleem het plan volgen en maakten in een mum van tijd leuke constructies. Na dit als eerste gedaan te hebben, begonnen ze al snel zelf te testen en uit te proberen.

construxions - roelandconstruxions - virginie

 

De jongsten (3 jaar) slaagden er perfect in om iets te maken, zonder een plan te volgen. Vier pinnen in een blokje en daar de wielen aan: de perfecte auto.

construxions

Voordelen:

* De set is uitgebreid. Onze kinderen speelden er per twee mee en konden elk iets maken.

* De materialen zijn stevig en makkelijk hanteerbaar.

* De voorbeelden helpen de kinderen op weg.

* Er is ruimte voor creativiteit en fantasie. Door de verschillende onderdelen zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos.

Nadeel: 

* De plastic pinnen zijn niet zo makkelijk uit de blokjes te trekken. Althans, het lukte onze kinderen niet, voor mij was het geen enkel probleem.

Is het een aanrader? Ja! De creativiteit van de kinderen wordt gestimuleerd. Ze kunnen oneindig veel bedenken en fantaseren én telkens opnieuw beginnen.

De leeftijdsindicatie is 3+ en dat klopt. Vanaf 3 jaar kunnen ze al zelf kleine bouwwerkjes maken. De iets oudere kinderen kunnen met gemak de voorbeelden namaken en er hun eigen twist aan geven.

construxions


Het assortiment en de huisstijl van Totum werden net helemaal aangepast (lees: een stuk aantrekkelijker geworden), dus het is zeker ook de moeite om hun website te volgen en zo op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en acties. 

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: