Speelse Vrijdag #3: Carpenter King

Vorige week vertelde ik al dat ons Kind 1 geen interesse meer toont in Hamertje tik. Bovendien vertelde Liese me dat ze vaak op zoek zijn naar leuke tips voor 7 tot 10-jarigen en dat dat niet altijd even eenvoudig is. Dat bracht me bij ‘Carpenter King’ (Totum), een soort van Hamertje tik voor gevorderden.

carpenterkingdoos

carpenterkinginhouddoosInhoud doos:

* Hamer

*Spijkers

* Tube houtlijm

* Timmerhulpje

* Houten blokjes

 

Hoe werkt het:

Je kind maakt met de houten vormen een constructie. Dat kan zowel vlak (het principe van de Hamertje Tik) als 3D zijn.

Met het timmerhulpje (of hoe heet zo’n ding) kunnen ze de spijkers vastklemmen en is het risico van op de vingers te hameren een stuk kleiner. Er zit ook een boekje bij met enkele voorbeelden om bijvoorbeeld een autootje in elkaar te timmeren.carpenterkingroeland

Pluspunten:

* Vrij veel houten blokjes in verschillende vormen.

* Mogelijkheid om zowel met spijkers als lijm te werken.

* Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.

* Stimuleert ruimtelijk inzicht en prikkelt de fantasie.

Minpunten:

* De spijkers zijn behoorlijk lang. Wanneer kindlief dus twee vormen op elkaar timmert, timmert hij ook nog eens knal in de tafel.  Wij hebben dit opgelost door er een grote houten snijplank onder te leggen.

In huis halen? 

Ja. Het is echt een heel leuk tijdverdrijf. Moet dit per sé met deze set? Nee. Je zou ook in de doe-het-zelf-zaak een hamer, spijkers, houtlijm en stukjes hout kunnen kopen en die in een leuke werkkoffer stoppen. Dat zou bovendien ook nog eens handiger zijn om mee te nemen op verplaatsing.

Leeftijdsindicatie is 5-10 jaar en dat lijkt me te kloppen. Onze jongere kinderen kliederen nog net iets te veel met de lijm en vinden de kleine spijkertjes nog behoorlijk onhandig. Onze 5,5-jarige heeft daar geen problemen mee en heeft ook het timmerhulpje niet nodig. Oudere kinderen zouden echt op een maquette-achtige manier aan de slag kunnen gaan. Volgens mij kan dat hele mooie resultaten geven.

Volgende week in Speelse Vrijdag #4: Krokodil met Kiespijn

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: