Veranderende routines in Oostenrijk (1) – De badkamer

Verhuizen, dat is vaak ook schoon schip maken en breken met oude gewoontes. De goede dingen overhouden en de zaken die voor verbetering vatbaar zijn, aanpakken. Het gaat om kleine dagdagelijkse dingen, geen wereldschokkende dingen. Omdat die nieuwe gewoontes ons na bijna 3 maanden op beginnen te vallen, een overzichtje. Misschien haal je er wel inspiratie uit?

Vandaag:  de badkamerroutine.

In België had ik nooit zo veel met badkamerroutines. Gewoon: wassen, haar kammen, tanden poetsen en klaar. Hoewel ik voor mijn werk dagdagelijks met gezichtsverzorging bezig was en met het bedenken wat je wanneer en vanaf welke leeftijd zou moeten gaan gebruiken, was de inhoud van mijn eigen badkamerkastje heel erg bedroevend. Noem het desinteresse of laksheid, het zal een combinatie van de twee geweest zijn.

Toen we verhuisden, was ik vastbesloten om een aantal dingen helemaal anders aan te gaan pakken. Een daarvan was minder koffie drinken (ja dat lukt ondertussen, maar verdorie, het kostte toch wel heel veel moeite in het begin!). Een ander was om meer tijd voor mezelf te nemen. Tel daarbij op dat we hier ongelofelijk veel buiten zijn en dat ik ondertussen 40 geworden ben en dan snap je dat ik misschien wel eens een keer iets “moest” beginnen smeren.

Een beetje zoeken op het internet en putten uit mijn eigen opgedane kennis verder, ziet mijn badkamerkastje er al een stuk beter uit. Micellair water, een dag- en nachtcrème, het moet niet gekker worden. Zie ik er nu 20 jaar jonger uit? Geen idee, maar het zal in ieder geval geen kwaad kunnen. Ik merk zelfs dat ik begin te genieten van dat moment voor mezelf en dat het ondertussen een deel uitmaakt van de dagelijkse dingen, net zoals tanden poetsen. Ik heb nog niet echt favoriete merken, dus als jullie suggesties hebben, dan hoor ik ze graag.

Waar ik heen wil met dit verhaal? Wel, ik wil laten zien dat het nooit te laat is om gewoontes te veranderen. Hoe klein de verandering ook is, het kan echt een grote impact hebben op termijn. Lief zijn voor jezelf hoeft niet te betekenen dat je iedere week een halve dag in de sauna moet zitten, het kunnen dus ook die 5 minuten extra in de badkamer zijn ’s morgens die het verschil maken.

Welke gewoontes zou jij wel in willen voeren of veranderen? Heb je dingen in je dagelijkse leven die je graag anders zou willen doen? Gooi ze dan nu in de reacties, dan houden we elkaar gemotiveerd! 

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: