Verbouwen: de keuken

Ik schreef het eerder al:  ons droomhuis werd verkocht. Niet aan ons maar aan anderen. We zijn geen mensen die bij de pakken blijven zitten, dus we gaan gewoon op zoek naar een nóg leuker, beter en mooier droomhuis wanneer de tijd rijp is.

In de tussentijd werken we ook verder aan onze zogenaamde moodboards, ofte lijstjes van dingen die we echt heel graag zouden willen in ons toekomstig huis. Ik had jullie al verteld over de badkamer, maar ook voor de keuken hebben we al heel wat inspiratie.  

Nu hebben we een best ruime keuken waar we met z’n zessen kunnen eten zonder dat we het gevoel hebben dat we echt bovenop elkaar zitten. De donkere kastjes en witte vloer kozen we niet zelf maar hebben we wel altijd mooi gevonden. Vooral de kastjes dan, de witte vloer was niet onze smaak. We vervingen het werkblad van de keuken en de achterwand lieten we opnieuw betegelen.

Helemaal opgeruimd voor de makelaar 🙂

Nu dromen we van een landelijke keuken. Eentje die lichter van kleur is, maar met een donkere vloer. Op de blog van Interieurdesigner vond ik al heel wat elementen die we echt heel erg mooi vinden. Een keuken met zicht op de tuin, met voldoende ruimte om er met zessen te kunnen eten en als het even kan ook nog ruimte voor een soort van ontbijtbarretje. Dat ziet er altijd zo leuk uit!

Qua apparaten ben ik niet zo veeleisend: een oven, microgolf en een vaatwasser. Ik hoef echt geen stoomoven of een melkopschuimer of zo te hebben. Onszelf kennende, zullen we daar toch niet voldoende gebruik van maken. Een snufje dat ik dan weer wel erg interessant vind, is zo’n kraan waarbij je meteen kokend water kunt hebben. Weten jullie wat ik bedoel? Zo eentje van Grohe bijvoorbeeld. Is er iemand van jullie die dit heeft en de ervaringen wil delen? En mooi nieuw kookgerei, uit te zoeken bij LUX pannen bijvoorbeeld, dat zou echt een verwennerij zijn.

Daarnaast is een grote ijskast ook wel een must. Met 4 kinderen in huis hebben we altijd veel groenten en fruit, yoghurt, kaas en boter in de ijskast staan.

Ah, dromen, het is zo leuk. Wie weet kunnen we ooit de keuken van onze dromen plaatsen, wie weet doen we het nog 20 jaar met een basiskeuken uit een vorig tijdperk. Beiden zullen prima zijn. Zolang we kunnen koken en samen zijn, zijn we al lang tevreden!

Hebben jullie een droomkeuken? Of wat zou er zeker in jullie keuken aanwezig moeten zijn mocht je een ongelimiteerd verbouwbudget hebben?

keuken, grohe
Onze huidige keuken

Related Posts

4 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: