Verbouwen: de badkamer

We verhuizen in 2021. We hebben zelfs al een huis op het oog, maar ons eigen huis is nog niet verkocht voorlopig. Momenteel hebben we dus nog geen exacte datum waarop we echt kunnen verhuizen. Iets met geduld hebben, volle bak proberen sparen en plannen maken.

Met een verhuis in het vooruitzicht, begint een mens wel al eens te dromen. Te dromen van nieuwe meubels, nieuwe ruimtes, een interieur van uit de boekskes,…

In ons huis nu hebben we een heel erg basic badkamer bijvoorbeeld. Een bad, een toilet en 1 lavabo. Dat is het zo wat. Ik hoef nog niet eens een regendouche of een infraroodcabine of andere coole snufjes te hebben, maar meer ruimte zou wel tof zijn. Hoe luxe zou het zijn om in ons toekomstig huis een grotere badkamer te hebben? Een bad én een aparte douche, een toilet en 2 lavabo’s, dat lijkt me super. Voordeel: in het huis dat we op het oog hebben, zijn er al twee ruime badkamers. De ene is al opgeknapt, weliswaar niet echt volgens onze smaak, maar perfect om de eerstvolgende jaren mee door te komen.

badkamer, doucheafvoer

De tweede badkamer is wat meer gedateerd en heel erg te vergelijken met de badkamer die we nu hebben. Alles werkt en is proper, maar daarmee heb je het dan ook gezegd.

Waar ik dan zit te dromen over tegels – lichtroze jawel – en zo’n mega lavabo met twee kranen in mat goud, is de Wederhelft wederom de meest praktische van ons twee en zit hij te beredeneren welke doucheafvoeren we nodig hebben, of dat gaat lukken op de bestaande leidingen die er liggen of dat we eerder moeten denken aan een volledig breek- en sloopparcours met bijhorend kostenplaatje. Kortom, van die vragen die echt wel noodzakelijk zijn, maar waar ik zo moeilijk mijn gedachten bij kan houden.

Waarom zijn de belangrijkste dingen in een verbouwing altijd de dingen die je niet ziet? Retorische vraag mensen, retorische vraag. 

Ik vind het trouwens allemaal ook wel erg spannend, zowel het vooruitzicht om te verhuizen als het vooruitzicht om te verbouwen. Hoe gaan we het aanpakken, zullen we genoeg budget hebben, welke keuzes gaan we maken, welke prioriteiten zullen we moeten stellen? Je hoort het, veel stof tot nadenken en het evenwicht vinden tussen dromen en piekeren 🙂

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: