Speelse Vrijdag 31: Play-Doh Touch Studio

Play-Doh en technologie, gaat dat hand in hand? Is dat leuk en vooral: is het een meerwaarde?  Wij testten het uit.boetseerklei, play doh touchBoetseerklei in allerlei kleuren en met leuke attributen, het wordt hier zonder overdrijven elke dag uit de kast gehaald. Het is dan ook super leuk speelgoed. Boetseerklei stimuleert de creativiteit, het daagt de kinderen uit om nieuwigheden te verzinnen en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Toen ons gevraagd werd of we de nieuwe Play-Doh Touch Studio wilden testen, waren we dan ook meteen enthousiast. Enthousiast en kritisch, ik geef het toe.

De nieuwe Play-Doh Touch Studio zorgt er immers voor dat de geboetseerde creaties via een gratis app tot leven komen op je smartphone of tablet. Meestal ben ik niet zo te vinden voor het inschakelen van ‘schermpjes’ tijdens het spelen, maar dit wilde ik toch een kans geven.

De set is erg compleet, de 7 potjes klei, talrijke uitsteekvormpjes, een roller, schaar en mesje zorgen er voor dat je met meerdere kinderen tegelijk aan de slag kunt gaan.

Hoe werkt het?

Je maakt een creatie met de boetseerklei. Je kunt hiervoor de uitsteekvormpjes gebruiken, maar evengoed kun je je eigen fantasie de vrije loop laten.  Alles kan, zolang je geen grote vlakken witte klei gebruikt.

Is je creatie klaar, dan leg je die op de studio (of op een ander wit vlak).  Je scant het figuurtje via de app op je telefoon of tablet en het komt tot leven in een soort van droomwereld. boeetseerklei

Tot leven? Ja.  Als je je figuurtje ogen gegeven hebt, dan knipperen ze echt. Kreeg je figuurtje een mond, dan zie je die ook lachen op het scherm.  Via je touchscreen kun je je creatie door verschillende landschappen laten lopen, springen en vliegen.

Heb je genoeg van 1 figuurtje, dan scan je heel makkelijk een tweede ontwerp.

Is het leuk?

Ja man, echt. Superleuk! Het is erg grappig om je eigen boetseersels tot leven te zien komen. Hilariteit alom als plots jouw monstertje samen met een eerder gemaakte dino door het scherm huppelt.play doh, boetseerklei

En wat vond de kritische moeder?

Ik geef toe, ik ben helemaal om. Het humorgehalte van deze app is zo groot dat ik gezwicht ben. Bovendien is hij erg makkelijk in gebruik.

Maar het is niet alleen de humor in de app die het ‘m doet. Ik merkte dat de kinderen echt gingen nadenken over wat ze wilden maken en hoe het zou combineren met eerder gemaakte figuurtjes in de app. Ze overlegden, kozen kleuren die in fel contrast met elkaar stonden en begonnen vormen te combineren. Voor een keer had ik het gevoel dat een app de creativiteit bevorderde in plaats van afremde. Wat mij betreft een succesverhaal dus.

 

De Play-Doh Touch Studio is nu overal te koop en de bijhorende app kun je gratis downloaden in de appstore.

 

Klassiekers in combinatie met een app, hoe staan jullie daar tegenover?boetseerklei

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: