Speelse Vrijdag #27: Play-Doh Town

Boetseerklei, plasticine. Wij hebben het al in huis van toen de kinderen pas net een jaar oud waren. Toen moesten we vooral opletten dat ze niet de helft opaten, ondertussen is met boetseerklei spelen echt al een middag vullende bezigheid geworden. Oorspronkelijk kochten we enkel boetseerklei, zonder accessoires. Geleidelijk aan begonnen de kinderen echter steeds vaker keukenaccessoires te gebruiken in hun spel. Het kinderbestek en de uitsteekvormpjes voor koekjes belandden bij de boetseerklei. Tijd om uit te kijken naar een uitgebreidere set dus.boetseerklei, play doh
Nu kopen wij al jaren Play-Doh, om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat het erg fijn materiaal is om mee te werken. Je kunt het ontelbare keren hergebruiken en nog steeds blijft het dan erg soepel en elastisch. Daarnaast bestaat het in ontelbaar veel kleuren. Naast de standaard kleuren heb je ook fluo- en glitterkleuren bijvoorbeeld.

Wij waren dan ook super blij toen we de nieuwe lijn van Play-Doh, Play-Doh Town mochten testen.play doh town

Play Doh Town?

Play Doh Town is een volledige stad.  De grote 3-in-1 set bestaat uit een pizzeria, een tankstation met auto en een bloemist. Daarnaast zijn er nog verschillende uitbreidingssets te koop. Denk maar aan een ijscowagen, een dierenspeciaalzaak of een brandweerkazerne. Naast het creatief zijn met boetseerklei, kan je kind op de koop toe ook nog eens een heel verhaal bedenken. Boetseren met een plus dus.boetseerklei, play-doh

Zijn we enthousiast?

Ja!  De 3-in-1 set heeft zo veel mogelijkheden dat onze kinderen nog iedere keer weer nieuwe dingen ontdekken. Echt ieder vlak en onderdeel werd benut om er een uitsteekvormpje of sjabloon van te maken. De set wordt bovendien geleverd met 8 potjes boetseerklei, dus ze kunnen meteen aan de slag. boetseerklei

De creaties van onze kinderen zien er lang niet zo gesofisticeerd uit als die van de foto’s op de verpakking, maar dat maakt niets uit. Het leuke aan deze set is dat het kinderen inspiratie geeft, zonder hen te beperken in hun creativiteit.

play-doh, boetseerklei

Play-Doh inspiratie bij Kreanimo

Mijn collega-blogster Ilse deed onlangs mee aan een wedstrijd van Play-Doh en werd publiekswinnaar. Ze won een jaar lang PlayDoh (WoW!) Wil je meer boetseerinspiratie opdoen, neem dan zeker een kijkje op haar blog! Ook op de Facebookpagina van Play-Doh verschijnen er regelmatig nieuwe tips en originele ideetjes, helemaal aangepast aan de tijd van het jaar.

Zijn jullie kinderen ook zo zot van boetseerklei? Maken ze er hele bouwwerken mee of is het voorlopig nog vooral het rollen van worstjes, balletjes en het pletten van pannenkoeken? 🙂 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: