Speelse Vrijdag #22: Fotograferen met de Kidizoom Duo

Mijn vader is een enthousiast amateurfotograaf en mijn moeder is ondertussen ook door de fotografiemicrobe gebeten. Ze doen niets liever dan er op uit trekken met hun camera’s.  Waarom ik jullie dat vertel, zo in mijn Speelse Vrijdag-rubriek?

Wel, ze hebben onze oudste zoon aangestoken met al dat fotograferen. Hij doet momenteel niets liever dan met de Ipad of mijn Iphone door de tuin struinen, op zoek naar iets moois om te fotograferen.  We vinden hem vaak, liggend op zijn buik, met zijn neus tussen de plantjes, bezig een kevertje te fotograferen. Ons Kind 2 speelt op andere momenten maar al te graag het fotomodel van dienst. Hij geeft haar dan ook echt aanwijzingen over hoe ze moet staan en welke rekwisieten er aan te pas moeten komen.

Toen de dames van V-Tech besloten om hem te verrassen voor zijn verjaardag, konden ze geen beter cadeau verzinnen dan een knalblauwe Kidizoom Duo. Benieuwd of het ding net zo leuk is als in de reclame?

vtech, kidizoom duo fotograferen

 

Een Kidi-wat?

De Kidizoom duo is een digitaal fototoestel, speciaal voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Het toestel heeft een camera aan de voor- en achterkant, dus er kunnen ook moeiteloos selfies genomen worden.  Foto’s nemen en zoomen gaat heel makkelijk, de camera is erg gebruiksvriendelijk en het digitale menu is logisch opgebouwd.  Bovendien is de kwaliteit van de foto’s best goed.

vtech, kidizoom duo, fotograferen

En wat met de foto’s?

Eens de foto of de selfie genomen is, kan deze helemaal bewerkt worden. Je kunt een kadertje toevoegen aan de foto, maar evengoed de personen op de foto voorzien van allerlei gadgets zoals een bril, snorretjes of een gekke hoed. Er zijn achtergronden, de mogelijkheid om stempels toe te voegen en kleurfilters. Je kunt de foto’s tot in het oneindige bewerken en opslaan. Door de bijgeleverde USB-kabel krijg je ze makkelijk op je PC of laptop en kun je de mooiste exemplaren laten afdrukken.

vtech kidizoom duo

 

Kun je er alleen mee fotograferen?

Nee. Je kunt er nog zoveel meer mee doen. De Kidizoom Duo heeft maar liefst 8 verschillende functies. Zo kun je er bijvoorbeeld liedjes op zetten. Met de bijgeleverde koptelefoon kan je kind dus ongestoord naar zijn of haar eigen lievelingsmuziek luisteren. Er staan ook 5 spelletjes op, allemaal vrij eenvoudig, maar wel leuk. Kind 1 is helemaal enthousiast over het spel met de visjes die hij, door met het fototoestel heen en weer te bewegen, door verschillende doolhoven moet loodsen.  Een andere optie waar hier heel enthousiast op gereageerd wordt, is de stemvervormer. De kinderen spreken een zinnetje in en dat kunnen ze later beluisteren op een wel heel aparte toon of intonatie. Hilariteit gegarandeerd!

Is ons Kind 1 enthousiast?

Volmondig: ja!  Hij zocht een fototoestel waar hij echt foto’s mee kan maken en herbekijken en dat heeft hij met deze Kidizoom Duo volledig. Het formaat van het fototoestel ligt echt perfect in een kleine kinderhand. Het keuzemenu is dankzij pictogrammen erg makkelijk en alles is zo eenvoudig dat hij na 1 keer alles uitleggen geen hulp meer nodig had.  Het fototoestel wordt nu voornamelijk gebruikt om selfies te nemen, maar evengoed bouwde Kind 1 gisteren een tafereel met Cars en dinosaurussen op om te fotograferen.

Zijn wij ook enthousiast?

Ja!  De Kidizoom doet echt wat het belooft in de reclame en daar houden wij wel van. Het toestel is echt kindvriendelijk. Het ligt goed in de hand en door de rubberen behuizing kan het ook tegen een stootje.

De bediening is eenvoudig en logisch opgebouwd. Alle opties in het keuzemenu worden door tekst en een pictogram aangegeven zodat ook jonge kinderen snel doorhebben hoe het werkt. Er is ook een apart menu voor de ouders, voorzien van een pincode. In dit menu kun je bijvoorbeeld de maximale speelduur per dag vastleggen.

Tenslotte is de Kidizoom Duo het eerste stuk van VTech dat we in huis hebben die niet barst van de irritante en veel te harde geluiden. Een absoluut pluspunt wat mij betreft!

Het enige wat ik mis bij het fototoestel is een oplader. Nu werkt het toestel op batterijen, ik had liever een lader gehad zoals bij de traditionele digitale fototoestellen.

vtech kidizoom duo fotograferen

De Kidizoom Duo is in de meeste speelgoedwinkels verkrijgbaar, in blauw en roze. De leeftijdsindicatie is 3-12 jaar en dat klopt, al denk ik dat een 12-jarige dit misschien al wat te kinderachtig zou vinden. Voor hen zou ik opteren voor de Kidizoom Action Cam, een toestel dat je op de fiets kunt bevestigen zodat je kunt filmen terwijl je stunt. Daarnaast kun je met de Action Cam ook nog eens onder water fotograferen, hoe tof is dat!

Volgende week: een review met een leuke giveaway, wat het is mijn verjaardagsweek! *Hoera en al*

 

 

 

Related Posts

2 Comments

  1. Giel heeft ook een Kidizoom gekregen van zijn meter, en het is wel een succes. Zowel foto’s, geluidsopnames en spelletjes. Soms ligt ie een tijdje in de kast om er dan weer dagen veel mee bezig te zijn. Ook wel grappig om te zien hoe hij mijn “fotogedrag” overneemt 😉

    Ik moet wel zeggen dat ik zijn foto’s niet overzet op pc… hij weet niet dat dat kan, maar anders doe ik niet anders meer vrees ik 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: