Speelse Vrijdag #12: Vrolijke Vriendjes – Prins Pieter & Paard

Speelgoed van VTech, iets wat in mijn jeugdjaren (o wat klink ik oud) volgens mij nog niet bestond, maar dat nu niet meer weg te denken is uit het speelgoedassortiment voor kinderen.

Onze kinderen ontwikkelden al heel snel een voorliefde voor alle spulletjes van VTech. Toppers waren hier de Switch & Go Dino’s, de Babytelefoon en de Toet Toet Auto’s. Toen ik de kans kreeg om een Vrolijk Vriendje te mogen testen, aarzelde ik dan ook niet.

vtech-prinspieterpaard-tweelingWij kregen Prins Pieter en zijn Paard opgestuurd en het viel meteen in de smaak bij onze jongens. Het speelgoed bestaat uit vier onderdelen. Eerst heb je uiteraard het poppetje Prins Pieter en zijn paard. Daarnaast heb je nog een katapult en een speelgoedrotsblok.

Wat maakt dit speelgoed nu zo leuk?

Het paard loopt vanzelf. Door Prins Pieter op het paard te zetten, activeer je een sensor waardoor het paard zelf vooruit stapt.  Een schot in de roos hier, met twee zonen die gek zijn op auto’s, robots en alles wat vanzelf beweegt.

VTech claimt de creativiteit van de kinderen te stimuleren en met dit speelgoed kan ik dat alleen maar bevestigen. Nadat ze van de eerste verrassing bekomen waren begonnen de kinderen al snel een blokkentoren te bouwen die omver gegooid kon worden met de katapult.  vtech-prinspieterpaard-katapult

Er werd uiteraard ook geëxperimenteerd met andere materialen in de katapult (steentjes uit de tuin, noten, bolletjes wol). De meisjes bouwden een kasteel voor Prins Pieter. Voor we het wisten hadden ze van alles uit de kast gehaald om een heel verhaal na te spelen. Geweldig!

vtech-prinspieterpaard-kasteel

Wat trouwens ook leuk is aan deze Vrolijke Vriendjes, is dat ze gecombineerd kunnen worden met andere sets uit deze lijn. Zo kun je de poppetjes onderling wisselen en op die manier nog meer de fantasie stimuleren.

Zijn er ook minder leuke aspecten?

Al het speelgoed van VTech heeft een aantal heel goede dingen gemeen. Zo is het echt stevig en bijna onverwoestbaar en ziet het er leuk uit. Maar. Het speelgoed heeft steevast van die irritante geluidjes en liedjes. Dit is bij de Vrolijke Vriendjes niet anders. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik hier de enige ben die dit irritant vindt, de kinderen vinden het helemaal geweldig en zingen ondertussen de liedjes mee.

 

De leeftijdsindicatie op de verpakking is van 1-5 jaar. Onze driejarige is helemaal enthousiast en geniet echt van het speelgoed met al zijn verschillende facetten. Onze bijna zesjarige vond het in eerste instantie wel leuk, maar eens het nieuwtje er af was, kon het hem iets minder boeien. Ik zou zelf 3-4 jaar als ideale leeftijd voor dit speelgoed aanhouden.

Behoort VTech ook tot de favorieten van jullie kinderen? Wat zijn de toppers? Mocht je trouwens zin hebben om ook eens een product van VTech te testen, dan kun je je, net als wij deden, vrijblijvend aanmelden via hun Instagram-pagina!

 

 

 

Related Posts

3 Comments

  1. Wij hebben best wel wat Vtech speelgoed, van baby- en peuterspeelgoed tot kleuterspeelgoed… Wat wel opvalt is dat het overgrote deel (op één item na) door anderen is gekocht. Dat is vaak zo met speelgoed met geluidjes heb ik de indruk 😉 De Kaartjes laptop wordt regelmatig bovengehaald en als baby en peuter was de baby walker een absoluut succes.

  2. Ideaal speelgoed om rollenspelen te doen! VTech is hier niet bekend, en ik denk dat idd daar de irritante geluid een grote rol in speelden ;o) Duplo heeft ongeveer hetzelfde doel voor de kindjes, denk ik, maar dan in stilte! Prins Pieter ziet er wel een vriendelijk, vrolijk ventje uit! Veel plezier verzekerd! :o)

  3. nica heeft al heel wat van vtech. Vooral de koekjespot heeft zijn diensten hier goed bewezen en nu is het elke dag de 3in1 zebra die voor plezier zorgt (vooral als ie op step staat)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: