Over muggen, zon en pleisters + giveaway

De zomer, dat zijn ijsjes, een frisse pint en zwoele zomeravonden. Vaak gaan die dingen ook vaak gepaard met muggen, zonnebrand en kinderen die met hun blote voeten ergens tegen stoten.

Een gewaarschuwd gezin is er twee waard, dus delen we graag onze top 3 van zomer must haves!

1. Picasol Sun & Insect Protection

picasol

Picasol biedt bescherming tegen de zon én tegen insecten. Ideaal als je het mij vraagt. Wij deden de test met de spray (factor 50). In tegenstelling tot veel insectenwerende producten bevat Picasol geen DEET, waardoor het ook geschikt is voor jonge kinderen. De spray is makkelijk aan te brengen en ruikt fris, maar gelukkig niet overdreven geparfumeerd. Het enige nadeel is dat de spray vrij lang vet aanvoelt na het aanbrengen. Ik neem het vet aanvoelen er echter graag bij nu ik weet hoe doeltreffend het is. Op ons afgelopen familieweekend smeerde ik 1 arm in met de Picasol en 1 arm met mijn vertrouwde zonnebeschermingsproduct. Binnen het kwartier had ik 4 muggenbeten op mijn ene arm, terwijl de arm met Picasol geen muggen aantrok. Het product is dus erg doeltreffend, maar dan ook enkel op de plaatsen waar je het aangebracht hebt. Wij gebruiken het nu vooral tijdens onze boswandelingen, niet enkel om te beschermen tegen de muggen, maar zeker ook tegen teken!

2. Bite relief – Care Plus

care plus bite relief

Als je dan toch gestoken of geprikt wordt, dan is er nog steeds de Bite Relief van Care Plus. De spray verlicht de jeuk of het branderig gevoel na een insectenbeet. Hier wordt het vooral gebruikt na een wespensteek. De spray zit in een kleine tube ter grootte van een lippenstift ongeveer en gaat dus overal in de handtas of rugzak mee.

3. Pleisters

hansaplastZomer, dat is rondrennen op blote voeten. Dat is dus ook je tenen stoten aan om het even wat en enkel getroost kunnen worden met een pleister. De kinderen dan hé, ik ben eerder het type van het al dan niet binnensmonds vloeken. In ieder geval, onze kinderen hebben in de zomer dus nog al eens nood aan een pleister. Wij kopen al jaren die van Hansaplast, gewoon omdat ze goed zijn én omdat ze bestaan met een vrolijke Disney-print. Als er iets is wat de tranen van onze dochters kan drogen, dan is het wel een Minnie Mouse- pleister.

In samenwerking met het Rode Kruis stelde Hansaplast ook een eerste hulp kit samen. De kit bevat anti-septische spray, 20 sensitive pleisters, 10 knie- en elleboogpleisters, een gewone pleister en gaasverband. Voldoende om de meest voorkomende wondjes te verzorgen dus.

Je kunt de kit kopen voor amper 15 euro óf je kunt meedoen aan onze giveaway en een kit winnen!

Wat moet je doen om deel te nemen?  

Laat voor donderdag 4 augustus 20u00 weten wat er onmisbaar is in jullie reisapotheek. Na 20:00u zal een onschuldige hand de winnaar kiezen. Deze wordt enkel via de Facebookpagina bekend gemaakt, dus ons volgen is handig. Veel succes!

Related Posts

19 Comments

 1. Ook bij drie stoere broers doen plakkers wonderen. De kleinste praat nog niet zo goed, maar plakkers vragen kan hij best zelf! Op reis vorige week knalde hij overkop met de loopfiets in de keitjes: veel schaafwonden en dus elke dag behoorlijk wat plakkertjes: de hele voorraad zit erdoor!
  Wondermiddeltje hier: honingzalf. Ontsmettend en ruikt ook heel ‘natuurlijk’.
  Met twee blonde kopjes in huis ook onmisbaar heel veel zonnecrème (en tot vervelend toe smeren en hopen dat je jezelf niet vergeet).
  Voor het placebo-effect: nivea van de blauwe doos, goed voor alle spierpijnen, denkbeeldige moeheid in de benen, jeuk, …

 2. Eigenlijk heb ik altijd een heleboel bij… Zeker ontsmettingsspray, pleisters en van die spraypleisters, verbandjes, water en een washandje, zonnecrème, citronella en insectenbetenzalf, … en als ik dan eens iets niet bij heb, heb ik dat net nodig :p

  Die combinatie van zonnecrème en insectenzalf lijkt me wel héél handig! Het is zo al kleverig genoeg als je er eentje moet aanbrengen 😉

 3. Flamigel (voor de boobootjes zoals ze dat hier zeggen) en plakkertjes met een balpen (voor gekke gezichtjes, bloemetjes en hartjes … die versnelt de genezing !!!).

 4. onmisbaar in onze reisapotheek? pleisters, middeltje tegen koorts want meestal krijgt er wel eentje verhoging (meestal enkel van opwinding), potje vicks (smeren wij op de muggenbeten) en een middeltje tegen hoofdpijn voor de mama 😉

 5. Pleisters, steriele doekjes en ontsmettingsmiddel zitten er standaard in, maar ook idd een mini-citronellastick en een kleine tube zonnecrème (handige tip die combi van jou!) Wat hier extra nog bij in de standaardkit zit, is een gewoon flesje water met sportdop : voor die vuile schaafwonden eerst uit te spoelen of de megadorstigen in nood te laven ;o) Water… de rest komt later…

 6. Pleisters koop ik in grote hoeveelheden maar ik heb sinds kort altijd een tekentang op zak. Sindsdien natuurlijk geen teek meer gezien maar dochter had er laatst 2 en heb deze door de huisarts laten verwijderen want met een pincet lukt dat dus niet goed.

 7. Onmisbaar bij ons is: Factor 50, after sun (want toch elk jaar wel’s goed verbrand helaas) en pleisters. Eigenlijk alles wat jij hier schrijft dus. Met wilde dochters van 5 en 7 zijn pleisters een grote must have. Elk pijntje lijkt magisch te verdwijnen bij het woord “pleister”. En sinds kort neem ik ook standaard een teken pincet mee….Brrr!! Mijn grootste nachtmerrie die beesten. De prijs zou hier trouwens goed van pas komen om mee te gaan met de oudste op haar allereerste kamp later deze zomer. Zij heeft een bloedstollingsziekte en moet dus altijd voorzien zijn op wondes die niet goed dichtgroeien omdat het bloed niet goed genoeg stolt.

 8. Aangezien zowel de dochter als ik een duel met een mug steeds verliezen, bevat onze reisapotheek vooral antimuggenmiddelen en verschillende zalven voor er na, want dat eerste alleen is jammer genoeg niet voldoende!

 9. Pleisters en ontsmettingsmiddel zijn standaard ? Wat erbij ons zeker moet bijzitten is dafalgan voor de volwassenen want zon verlof en hapje en die lange zomeravonden hebben smorgens gevolgen ? Voor de jongens van 11 en 13 nemen we keelpastilles mee , want ravotten gaat vaak samen met roepen dus onmisbaar en voor ons klein ventje 3 jaar nemen we flamigel mee om de schrammen sneller te doen genezen en de pijn weg te nemen.
  En voor mama muggenspray want bijten altijd mij en de rest laten ze gerust ik ben wat je noemt een muggenmagneet ?

 10. Naast de pleisters hebben wij altijd een thermometer, pijnstillers, ontsmettingsmiddel en een pincet mee in de reisapotheek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: