Zonnige dagen in het vooruitzicht, dus smeren maar!

smeren-paardenbloemAfgelopen week hoorde ik het nog op de radio: de meeste mensen beschermen zich enkel tegen de zon als ze op vakantie zijn. Gek eigenlijk, dat strand en zonnecrème hand in hand gaan, maar pakweg tuinieren en insmeren niet. Ik geef het toe, ook hier klopt de stelling nog te vaak. Op skivakantie of in de zomer bij mijn ouders aan de zee: altijd staan we klaar om te smeren, de tube zonnecrème in de aanslag. Thuis, gewoon in de tuin, moet het echter al felle zon zijn voor ik er spontaan aan denk.

Bovendien sputterden de kinderen, toen ze wat kleiner waren, altijd gigantisch tegen, waardoor we ons vaak beperkten tot een smeerbeurt per dag. Gelukkig zijn we die fase ondertussen ook door.

En toch, toch moeten we het consequenter gaan doen. Het zou een gewoonte moeten zijn, net als tanden poetsen. Niet per se leuk, wel noodzakelijk. Wij gaan er voor. Jullie ook? Met deze vijf tips zou het zeker moeten lukken!

 

 

5 tips om van smeren een evidentie te maken:

1/ Zet een tube zonnecrème in de badkamer, naast de gel en de tandpasta. Laat het een onderdeel worden van het dagelijkse ochtendritueel.

2/ Toon zelf het goede voorbeeld. Smeer je zelf ook regelmatig in. Ja, ook als je de hele dag binnen zit, het gaat om het idee.

3/ Kies samen met de kinderen een leuke zonnecrème uit, al dat niet met een lekker geurtje. Instant vakantiegevoel!

4/ Laat ze zichzelf of elkaar insmeren (en check daarna of ze toch zeker elk plekje gehad hebben) Een handige zonnespray hiervoor vind ik *deze* van Nivea.  Het is een zonnespray in een spuitbus, vergelijkbaar met een plantenspuit. Ideaal voor kinderhanden en als ze het laten vallen, kan er niets gaan lekken.

nivea zonnespray

5/ Wees consequent. Smeer de kinderen altijd in. Ja, ook als ze maar heel even buiten gaan. Ja, ook als het bewolkt is. Ja, ook als ze al helemaal bruin zijn van een hele zomer buiten ravotten. Ook dan is zonnebescherming noodzakelijk!

 

nivea zonnebescherming

 

Hoe beschermen jullie de kinderen tegen de zon? Zijn jullie er heel consequent in? Hebben jullie favoriete zonneproducten?

 

 

 

Related Posts

6 Comments

  1. Ik smeer fervent, bij Giel maar toch ook bij mezelf. Gevoelige huidtypes, dus we zouden het anders heel gauw voelen. Zelf ben ik als kind best vaak serieus verbrand geweest, enorm pijnlijk en natuurlijk ook erg ongezond. Op mijn schouder heb ik nog een litteken van een open zonnebrandwonde.. dus dat wil ik zeker voorkomen bij Giel, de zonnebrandcrème gaat zelfs mee naar school. Maar behalve smeren let ik er gewoon ook op dat hij nooit lang achter elkaar in de zon speelt. Gelukkig hebben wij ook leuke schaduwplekjes in onze tuin 🙂

  2. Ik gebruik zelf altijd een dagcrème met spf, maar moet mijn dochters er wel aan herinneren dat ze zich insmeren. De oudste is een sproetenkop en is al snel rood, ik denk eraan om wat zonnebrand in haar voetbaltas te doen.

  3. Onze kinderen smeren zich heel graag in 🙂 Een geluk voor mij, want zonder zonnecrème mogen ze niet in de zon van mij.
    Ik ben als kind veel te weinig beschermd geweest, en daar draag ik nu de gevolgen van. Een hoger huidkanker risico, heel veel plekjes en minstens elk jaar op controle (met vaak nog momenten tussendoor). Toen ze vorig jaar een vorm van huidkanker ontdekten was dat toch even schrikken. Gelukkig een oppervlakkige huidkanker, dus niet uitgezaaid, maar toch… Sindsdien smeren we nog meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: