Ouderzonden #5: Gula – Gulzigheid

Deel 5 van project #ouderzonden al weer. Deze week gaat het over gulzigheid en dan meer bepaald: “Wat kan je je kinderen nooit weigeren?”. Dit was een van de makkelijkere opdrachten. Er zijn 3 uiteenlopende dingen die ik niet kan weigeren.jaloezie

Fruit

Onze kinderen houden van fruit. We zijn heel erg prijsbewuste kopers, maar op fruit proberen we niet te besparen. Sowieso hebben we altijd appels, peren en bananen in huis, maar als de kinderen vragen om bessen of meloen, dan brengen we dat ook meteen mee. Maar geen aardbeien in de winter, dat is een stap te ver.

Samen slapen

Als een van de kinderen ’s avonds of ’s nachts aan ons bed staat en behoefte heeft aan samen slapen, dan weigeren we dat nooit. Onze kinderen kunnen altijd tussen ons in kruipen, zonder dat ze daar een valabele reden voor moeten hebben. Heel eerlijk, ik deel mijn bed eigenlijk liever niet meer met de kinderen, mijn slaaptijd is zo kostbaar. Ik vind het echter wel heel belangrijk dat ze weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen, ook ’s nachts, en daar laten we met alle liefde wat slaap voor!

Playdates

Onze kinderen zijn met z’n vieren om te spelen, maar zo een “eigen” vriendje of vriendinnetje dat over de vloer komt, dat vinden ze toch weer net dat tikkeltje leuker. Op schoolvrije dagen is het hier dan ook vaak de zoete inval. Ik heb niet altijd zin in die playdates, maar zal ze ook nooit weigeren, tenzij het echt niet in de planning past. Het is gewoon zo fijn dat we de mogelijkheid hebben om vriendjes uit te nodigen, dat ze toffe vriendjes hebben om mee te spelen en dat er tijdens die middagen gespeeld wordt dat het een lieve lust is.

 

Wat kunnen jullie niet weigeren aan jullie kinderen? Laat het me weten. 

Volgende keer in Ouderzonden #6: Ira – Woede 

Related Posts

6 Comments

  1. Hallo Anneke,
   3 van de 4 zitten op dansles (1 uurtje op zaterdagochtend), de oudste twee gaan op zondagochtend naar de tekenacademie (8u15 tot 10u25) en de oudste op zondagmiddag naar de Chiro van 14 tot 17u. Dat is dus vrij goed te behappen allemaal.
   Woensdagmiddagen houden we bewust vrij van hobby’s (voor zover dat kan natuurlijk), dan heb je een rustpunt in de week voor bijvoorbeeld die playdates 🙂

 1. hmm ik vrees dat wij het hele jaar rond aardbeien kopen. Dat stamt nog uit tijd dat mijn oudste enkel banaan en aardbeien at. Gelukkig is zijn smaak voor fruit inmiddels uitgebreider geworden en kunnen we meer afwisselen.

  sjiek van dat samenslapen. Ik probeer toch te vermijden dat ze in ons bed belanden omdat dat garant staat dat niemand slaapt en dat lijkt me dan ook niet zo goed voor niemand. Maar ‘k ga wel keiveel naar hen toe, indien dat nodig is, om te knuffelen , om te laten drinken, om te …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: