Ouderzonden #2: Avaritia – Gierigheid

Deel twee van de #Ouderzonden al weer.  Gierigheid. Hebzucht. Ofte:

“Wat deel je nooit met je kinderen?”

ouderzonden

Ik las op andere blogs al over ouders die ook alles delen, behalve hun make-up of hun bed, maar vooral ook vaak het niet willen delen van net dat ene chocolaatje, die laatste zak chips of dat zorgvuldig bewaarde snoepje voor na het sporten.

Ik deel in principe alles met onze kinderen. Mijn bed, het laatste stukje vlees op mijn bord en dat laatste hapje taart. Toegegeven, die laatste twee gaan soms wel vergezeld met een groen lachje, zo ben ik dan ook weer.

Bad

Maar wat ik niet deel?  Mijn bad-tijd.

Voilà.

Wij hebben geen aparte douche, dus douchen we in bad. Vaak resulteert dat in een momentje tijd voor onszelf. In plaats van snel functioneel te douchen, zak ik graag weg in heet water en veel schuim. Ik hou mezelf onledig met spelletjes spelen op mijn telefoon en het scrollen door Instagram-feeds terwijl ik een cappuccino drink. Guilty pleasures all over. 

Vroeger gebeurde het nogal vaak dat er dan plots een kind, schuddend met de blote billen, parmantig bij me in bad stapte. “Want dat is gezellig he mama!”  Nee, dat is het niet.

Want:

1. Ik wil graag languit in bad liggen.

2. Ik hou van een heet bad. Zo een bad waar je af en toe een beetje koud water moet bij doen omdat het toch wat overdreven warm is anders.

3. Ik wil hersenloos op mijn telefoon tokkelen.

4. En dan… dan is er nog het feit dat Het Kind na 10 minuten klaar is met badderen en uit bad wilt. Ondertussen drogen ze zichzelf af, maar er was een tijd dat ik dan mee uit bad moest om ze af te drogen en in pyjama te hijsen. Nope. Niet ontspannend.

thegreenstyle, l'herboristica, gierigheid

Zorgen

Wat ik ook niet deel met onze kinderen, dat zijn onze zorgen en spanningen. Toen ik bijvoorbeeld afgelopen december volop streste door een spannende sollicitatieperiode en een slopende uitwerkperiode, hebben we dat niet volledig gedeeld met de kinderen. Ze zijn nog te jong en kunnen dat nog niet voldoende plaatsen. Dat betekent niet dat we hen in het ongewisse lieten, ze voelden immers ook wel dat er spanning in de lucht hing, maar we gaven een uitleg, passend bij hun leeftijd. Duidelijkheid, zonder dat ze zich zorgen hoefden te maken.

 

En jullie, wat delen jullie liever niet met jullie kinderen? 

Benieuwd naar wat de andere deelnemers schreven over deze tweede ouderzonde?  Klik dan *hier* voor alle deelnemers.

Vanaf donderdag lees je alles over de derde ouderzonde: Luxuria – onkuisheid.

 

 

 

 

Related Posts

3 Comments

  1. Ik deel hardlopen liever niet de kinderen. Als Leuke Moeder vind ik dat ik ze soms moet meenemen: zij op de fiets er naast. Maar eigenlijk loop ik het liefst alleen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: