CompleetGeluk in het bos : Inleiding

Nog 4 dagen. Nog 2 hele en 2 halve dagen school om precies te zijn. En dan: 2 hele maanden vakantie. Vorig jaar namen wij jullie in onze Koeltas on Tour-reeks mee naar de leukste picknickplekken en ook dit jaar staat er een natuurlijk een heuse zomerreeks gepland.

Als kind ging ik met mijn ouders af en toe naar de Ardennen, vooral in de herfst. Door het bos lopen, de blaadjes onder je voeten horen kraken, ik vond het heerlijk. Maar ook in de zomer heeft een bos veel te bieden. Je kunt er wandelen, fietsen, soms ook paardrijden, diertjes spotten, maar vooral : spelen!  Bovendien hoef je niet per se naar de Ardennen te rijden om een bos te vinden.

In samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos gaan we voor jullie 9 bossen verkennen. Niet zomaar bossen, maar bossen met speelzones.

Spelen in een bos? Hoe dan?

In Vlaanderen zijn er 730 speelzones in bossen afgebakend. Bepaalde speelzones zijn er het hele jaar door, andere worden speciaal voor de zomervakantie afgebakend. De zones worden aangegeven met onderstaande pictogrammen.

 

speelzone natuur en boszomerzone- natuur en bos

Een speelzone is een specifiek stuk in een bos of een natuurreservaat waar gespeeld mag worden. Dat betekent concreet dat je daar van het wandelpad af mag om te spelen.

In een speelzone kun je dus ongestoord hout sprokkelen, slakjes zoeken, een kamp bouwen en een touwenparcours spannen. Goed voor een hele dag buitenpret.

De speelzones zijn toegankelijk tussen 8 en 22 uur.  De toegang is gratis en je hoeft niet te reserveren.

Met 4 buitenkinderen die gek zijn op kampen bouwen, zijn dit geweldige dagactiviteiten. Wij bezoeken er 9 deze zomer en brengen uiteraard verslag uit op de blog.

Vanaf volgende week, iedere maandag van juli en augustus op de blog.

Wil je niet wachten op de verslagen om zelf op pad te gaan? Neem dan *hier* een kijkje voor alle locaties en andere nuttige informatie.

 

Related Posts

4 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: