Getest: Luke + Lilly badproducten

In bad gaan met wat schuim en een lekker geurtje, het behoort hier bijna dagelijks tot het vaste ritueel voor de kinderen. Een tijdje geleden ontdekten we de fijne producten van Earth Friendly Baby. Toen deze op waren, vond ik in dezelfde webshop nog een ander merk dat ons heel erg aansprak,  namelijk Luke + Lilly.luke+lilly organic, shampoo showergel

Luke + Lilly is een Duits merk dat een lijn verzorgingsproducten op de markt brengt voor jonge kinderen. De producten zijn niet enkel organisch, maar worden ook ontwikkeld met zorg voor het milieu.  Zo worden er bijna uitsluitend lokale ingrediënten gebruikt, om onnodig transport en luchtvervuiling te vermijden. Bovendien zijn de verpakkingen gemaakt uit gerecycleerd materiaal.  Aspecten die wij als gezin ook belangrijk vinden en ook aan onze kinderen proberen bij te brengen.

Wat vonden wij van de producten?

De groene producten van Luke richten zich meer op de jongens, de roze producten van Lilly vinden hun aantrek bij prinsessige meisjes, zoals die twee dochters van ons.

Lilly’s Flower Shower en Luke’s Power Shower

Zoals de naam het al zegt, ruikt de douchegel van Lilly naar bloemen. Niet de snoeperige, veel te zoete bloemen, maar een frisse geur. Je krijgt niet het gevoel dat je kind uit een snoepwinkel gestapt komt na een wasbeurt en dat is een groot pluspunt. De douchegel geeft wat schuim, maar niet overdreven en dat is prima.

De douchegel van Luke, meer gericht op de jongens, heeft ook een erg frisse geur, eerder iets citrusachtig.

De douchegels bevatten aloë vera en amandel. Dit zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt maar soepel blijft. Ook de gevoelige huid van Kind3 voelde zacht en gehydrateerd aan.

Lilly en Luke’s Shiny Shampoo

De shampoo heeft dezelfde geur als de douchegel. Fris, aanwezig maar niet overheersend.  De shampoo prikt niet in de ogen en dat is een absoluut voordeel.  Je moet er echter net iets meer van gebruiken om echt een ‘schoon’ gevoel te krijgen na het haren wassen. Ook waren de lange haren van Kind 2 minder makkelijk door te kammen na het wassen.

luke + lilly shampoo douchegel reviewDe flacons zijn handig. Door een eenvoudig kliksysteem kun je de flesjes met een hand openen en sluiten. Handig als je een baby’tje vast hebt, maar ook handig wanneer je een onstuimige bende kleuters afdroogt en hoopt dat er niet een of ander flesje omvalt en leeg drupt voor je er erg in hebt.

De douchegel wordt hier zeker nog bijbesteld, omwille van de frisse geur en – om het in de woorden van onze kinderen te zeggen – de keischone verpakkingen. Voor de shampoo gaan we op zoek naar een ander merk.

De badproducten van Luke + Lilly zijn onder andere verkrijgbaar bij Big Green Smile.

 

*De producten van Luke+Lilly kregen wij in het kader van een samenwerking, onze mening werd daardoor niet beïnvloed.*

 

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: