Getest: Earth Friendly Baby verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen… Zo veel keuze, zo veel voor- en  nadelen. Ga je voor volledig natuurlijk? Laat je je ook beïnvloeden door een leuke verpakking en een lekker geurtje?

Op de Negenmaandenbeurs begin dit jaar, raakte ik in gesprek met Bianca van Lansinoh. Zij liet me kennismaken met de Earth Friendly Baby verzorgingsproducten. Nu hebben wij zelf geen baby’s meer in huis, maar toch gebruiken we voor het dagelijkse badritueel nog steeds aangepaste producten en niet onze eigen shampoo en douchegel.lansinoh earth friendly baby

Earth Friendly Baby heeft een volledig assortiment verzorgingsproducten. De producten zijn bijna 100% natuurlijk, het gebruik van synthetische ingrediënten werd tot het minimum beperkt. Alle producten zijn hierdoor erg zacht in gebruik en dus geschikt voor het tere babyhuidje. Het assortiment bestaat uit 3 lijnen:  Kalmerende Lavendel, Verzachtende Kamille en Gelukkige Mandarijn.

Ok, met een naam als “Gelukkige Mandarijn” kon het al niet meer fout lopen. Toen de vraag kwam of ik een aantal producten wilde testen, was ik dan ook meteen enthousiast.

Wat vonden wij er van?

* Happy Mandarin Bubble Bath

Het badschuim was een schot in de roos. Mijn eigen vier gelukkige mandarijnen en ikzelf houden van de zomerse geur. De frisse citrusgeur overheerst absoluut niet maar is eerder subtiel aanwezig. Bovendien zorgde het badschuim niet voor een overdaad aan schuim, wat ik zelf ook erg fijn vind.

lansinoh

Op de site wordt aangegeven dat deze lijn geschikt is voor de droge huid en dit klopt. Vooral ons Kind 3 heeft erg snel last van een droge huid maar nu voelde zijn huid zacht en soepel aan, zonder vet te zijn.

* Sooting Chamomile Shampoo & Bodywash

lansinohDe shampoo/douchegel is fijn in gebruik. De twee jongsten hebben er een hekel aan dat hun haren gewassen worden, dus een shampoo die niet in de ogen prikt, is een absolute must. Nu is het van iets minder belang, maar de flesjes zijn ook makkelijk met een hand te openen. Handig als je nog een hand nodig hebt om je baby te ondersteunen.

 

 

 

 

 

 

 

* Calming Lavender Body Lotion

Ik deed (en doe) het te weinig:  de kinderen na een rustgevend badje lekker insmeren met bodylotion.  Deze bodylotion is geschikt voor dagelijks gebruik en zorgt dat de huid van je kindje zacht aanvoelt. Onze zonen waren gewillige testkonijnen en lieten zich maar wat graag insmeren met het ‘zalfje’, zoals zij dat dan noemen. Ten huize CompleetGeluk zijn we altijd al fan geweest van lavendel in het avond-bad, omwille van de rustgevende werking. En toeval of niet, na de uitgebreide vertroetelsessie sliepen onze jongens als rozen!

De lotion wordt redelijk traag door de huid opgenomen en dat vond ik een minpunt. Als je er te weinig van gebruikt, dan voelt het minder fijn aan, gebruik je er meer, dan blijft de huid vrij vet aanvoelen. Als je de bodylotion aanbrengt net voor ze naar bed gaan, dan heeft het natuurlijk een hele nacht om goed in de huid te trekken.

* Moisturising Shea Massage Oil

Om dit te testen, waren onze dochters aan de beurt. Als twee volleerde wellness-gangers gingen ze op bed liggen, klaar om volledig gemasseerd te worden. De olie voelt prettig aan en is bijna geurloos. Je hebt er ook maar heel weinig van nodig om goed te kunnen masseren.

 

We zijn enthousiast over de EFB-producten. Onze favoriete geur is absoluut de Gelukkige Mandarijn-lijn. Frisse geur en goed voor de drogere huid. Bovendien – niet dat het iets uitmaakt maar kom – vind ik de flesjes er erg vrolijk uitzien.

Je kunt de producten van Earth Friendly Baby onder andere vinden bij Big Green Smile.

 

Hebben jullie favoriete merken voor de verzorging van de kinderen? Blijven jullie bij 1 merk of wissel je af? Wat vinden jullie belangrijk? 

 

*De producten kregen we door een samenwerking met Lansinoh, dit beïnvloedde onze mening echter niet*

 

 

Related Posts

4 Comments

  1. Dit ga ik onthouden voor binnenkort! Voorlopig ken ik enkel NAÏF.
    Onlangs plaatste ik een bestelling bij Big Green Smile, misschien moet ik volgende keer enkele van deze producten in mijn winkelmandje gooien. Bedankt voor de tip!!!

  2. Gelukkige mandarijn, de naam alleen al :o) Hier unaniem fan van lavendelgeur, dus het overwegen waard! In ieder geval gaan ze hier niet zo vaak in bad/douche ;o) In de zomer meestal hoogstens een spoelbeurt/kattenwas, zonder zeep, om stof en zandaf te spoelen :o) Gemid. 2 keer/week krijgen ze hier een schuimbeurt en dan liefst met een lekker geurtje ;o) puur voor ecologische : natuur en huid! Dus deze natuur-en huidvriendelijke lijn ga ik mss toch eens uitproberen! Dankjewel voor de tip!

    1. Hier gaan ze bijna elke dag in bad. Omdat het voor ons net zo veel werk is om die een kattenwasje aan de lavabo te geven dan om ze in bad te doen. Bovendien genieten ze er echt gigantisch van. Douchen lukt hier niet, behalve in het zwembad, Ze hebben alle vier nogal een afkeer van de sproeier 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: