Speelse Vrijdag #10: Zorgenvriendjes + giveaway

Vandaag geen speelgoed of een gezelschapsspel, maar een knuffel. Vandaag wil ik het namelijk met jullie hebben over de Zorgenvriendjes.

zorgenvriendjes
De Zorgenvriendjes zijn knuffels die de zorgen, angsten of onzekerheden van hun eigenaars ‘opeten’. Hun mond is namelijk een rits waar je letterlijk of figuurlijk alles in kunt stoppen. Je kind kan een tekening maken of opschrijven wat hem dwars zit en dat toevertrouwen aan het Zorgenvriendje. Als ouder kun je achteraf kijken wat er op staat en zo een gesprek aanknopen met je kind. Daarnaast kan het van zich af schrijven of tekenen van angsten er al voor zorgen dat ze een stuk minder worden. In het Duits heten de Zorgenvriendjes trouwens Sorgenfressers, zorgenvreters dus.

Werkt dat nu echt hoor ik je denken? Ja, wij hebben er een heel fijne ervaring mee.

Ons Kind 1 gaat graag naar school. Hij ligt goed in de klasgroep, heeft vriendjes en pikt snel nieuwe dingen op. Niets aan de hand dus. En toch, toch had hij elke dag moeite om afscheid te nemen aan de schoolpoort, zelfs al stond een vriendje hem enthousiast op te wachten. Een kus, een knuffel, nog een kus, kordaat toespreken, niets hielp en vaak liep hij met een trillend lipje de poort door. Niet leuk voor hem, niet leuk voor de broer en zussen die wel enthousiast waren en niet leuk voor mij om hem zo achter te laten.

zorgenvriendjes-sorgenfresserToen hij vorig jaar in november de reclamespot van de Zorgenvriendjes op tv zag, zette hij de knuffel meteen op zijn sinterklaaslijstje. De goede man bracht hem Flint, de zorgenpiraat. Niet in de vorm van de grote knuffel, maar een mini-versie in sleutelhangerformaat.  De volgende dag hing Flint aan zijn boekentas te bungelen en echt waar, sindsdien stapt onze kerel vrolijk de schoolpoort door.

 

Komt het door het Zorgenvriendje? Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar het is wel erg toevallig dat zijn onzekerheid meteen over was de dag dat de sleutelhanger aan zijn boekentas hing.

 

 

 

 

De Zorgenvriendjes bestaan in heel veel verschillende soorten met elk hun eigen karaktertje. Je kunt dus perfect uitzoeken welk vriendje het best bij jouw kind past.

Zou jouw zoon of dochter ook wel zo’n Zorgenvriendje kunnen gebruiken? Dan heb ik goed nieuws, ik mag er namelijk eentje weggeven.  Ik koos voor Biff. Biff is oranje en heeft drie oren. Die zorgen er voor dat hij heel snel hoort wanneer er nieuwe zorgen zijn. Een heel opmerkzame knuffel dus.

zorgenvriendjes, sorgenfresser

Wat moet je doen om te winnen?

1/ Vertel in de reacties voor wie je deze knuffel wilt winnen.

2/ Like onze Facebookpagina, de winnaar wordt immers enkel daar bekend gemaakt!

Deelnemen kan tot woensdagavond 4 mei 18u00.  De winnaar wordt later die avond aangekondigd.

(P.S.: Je kunt ook nog tot zaterdagavond 30/40 meedoen aan onze andere giveaway. *hier*)

Related Posts

11 Comments

 1. O, ik kende dit niet. Maar dit lijkt me echt iets voor mijn oudste zoon Cyriel. Super-kerel van 4 jaar, maar heeft last van faalangst en onzekerheden. Ik heb het zelf lastig om hier goed mee om te gaan, omdat ik het herken van toen ik jong was. Ik wil hem absoluut het omgekeerde meegeven. Dit zorgenvriendje zou daar wel eens mee kunnen helpen.
  dus ik duim voor C dat ik eens iets
  mag winnen!

 2. Mijn zoontje zou er zeker eentje kunnen gebruiken. Giel is een heel vrolijk kereltje, maar ook erg gevoelig. Onrechtvaardigheid, verdriet bij anderen of bij hemzelf, hij merkt het heel snel op en brengt hem uit zijn doen. Eigenlijk neem ik me al een tijdje voor er eentje te naaien, maar dat komt er maar niet van… winnen zou dus leuk zijn!

 3. Oh wat leuk!! Ik zou heel graag meedoen voor zoontje L want sinds enige tijd is hij bang. Bang van krokodillen, bang van spoken en monsters , bang van grote kindjes. Hij is ook vaak boos, op mama, op zusje, op papa, … Misschien kan het zorgenvriendje hem mee op weg helpen?

 4. Onze tweede zoon (van drie) is zo’n typisch ‘sandwichkindje’, hij kan nog niet alles wat grote broer kan en wordt niet zo hard verwend als kleine broer. Hij is daarbij ook erg gevoelig. Vaak stapt hij ’s morgens met het verkeerde been uit bed zonder te kunnen verwoorden wat er mis gaat. Ook overdag is hij diegene die het vaakst met een donderwolk op zijn gezicht rondloopt, zonder dat we te weten komen wat er scheelt. Misschien kan Biff helpen? (Hij doet mij een beetje denken aan mijn vroegere wiskundeleerkracht: Biffi, een beetje een beest. Zorgen? Dat loste hij op door een krijtje naar je hoofd te gooien. Hopelijk doet Biff dat niet 🙂 )

 5. Ik doe mee. Lijkt me een leuke manier je kinderen met hun zorgen om te leren gaan. En een handig hulpmiddel om lekker zonder zorgen te kunnen gaan slapen. Misschien moet ik het zelf ook eens uitproberen, haha 😉

 6. praten over gevoelens begint hier een klein beetje beter te gaan, vroeger lukte dat niet voor de kleuter. Gewoon alleen al om het woord “sorgenfresser” zou ik er één willen winnen. Maar ook omdat ik wel geloof in zo’n dingen!

 7. Wat een leuke actie!
  Ik zou hem heel graag voor mijn neefje & petekindje Lode winnen. Hij is nu 4 jaar. Recent zijn wij verhuisd en wonen nu 200km verder, waardoor we mekaar minder zien. Lode heeft het daar best moeilijk mee (en ik ook wel). Hij wordt soms huilend wakker omdat hij van me gedroomd heeft en me mist. We bellen ook veel, hoewel ik hem niet altijd versta, en dan wil hij ook met mijn dochtertje Nina (1,5j) spreken. Als die twee mekaar zien, knuffelen ze de hele tijd! Het is daarom ook steeds een groot huilafscheid als we dan weer naar huis moeten.
  Daarom lijkt Biff me de ideale buddy voor Lode!

 8. Als ik hem zou winnen zou hij voor mijn oudste zoon zijn, je weet wel waarom Annelore, en ook al is hij 8 hij is hier in huis het meest aanhankelijk aan zijn knuffels , meer dan zijn broers. Het zou hem helpen om meer te praten over zijn gevoelens, en zijn ‘angsten’

 9. Super, die zorgenvriendjes!

  Ik zou deze graag winnen voor het zoontje van mijn beste vriendin.
  Hij is hooggevoelig, denkt over alles heel diep na en maakt zich daardoor snel zorgen, zelfs over dingen die helemaal (nog) niet aan de orde zijn.
  Regelmatig kan hij niet slapen omdat “zijn hoofd zo vol zit”.
  Niet gemakkelijk, niet voor hem, niet voor mijn beste vriendin en de rest van hun gezin!

  Hopelijk kan dit zorgenvriendje net als bij jullie een klein wondertje verrichten bij hen thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: