Tanden poetsen + giveaway Jack n’ Jill!

jack'n'jill, tandenpoetsenTanden poetsen is een vast onderdeel van ons dagelijks ritueel. Al sinds de kinderen hun eerste tandjes kregen, poetsen we trouw elke dag twee keer. Bovendien gaan ze, sinds ze 2,5 jaar zijn, om de 6 maand op controle bij de tandarts. Ik heb zelf namelijk altijd een ongelofelijke schrik gehad voor tandartsen en dat wil ik bij onze kinderen proberen te vermijden.

Dat tanden poetsen, dat ging niet vanzelf. In het begin kostte het gigantisch veel moeite, enige houdgrepen en belachelijk veel afleidingsmanoeuvres, maar we kregen het voor elkaar.

Onze ultieme tandenpoetstruc? Het zingen van “Alle eendjes zwemmen in het water”. Al werkte de originele tekst niet als afleiding. De kinderen mochten zelf kiezen door welke woorden ze ‘eendjes’ en ‘water’ wilden vervangen. Dat leverde voor hen hilarische tekstjes op. Terwijl wij dus als een stelletje idioten rare teksten aan het zingen waren, konden we zonder problemen de tanden van de kinderen poetsen. Als het maar werkt, nietwaar?

Nu ze alle vier iets ouder zijn, lukt het tanden poetsen vlot. Ze beseffen nu ook volledig waarom het belangrijk is. Als tandarts Sander iets zegt, dan maakt dat meer indruk dan wanneer wij iets zeggen.

Om de twee maand ongeveer mogen ze een nieuwe tandenborstel kiezen. Niets bijzonders, maar hen betrekken in het proces werkt. Zo houden we ook rekening met de keuze van tandpasta. In het begin namen we lukraak een kindertandpasta mee uit de winkel, ondertussen weten we welke tandpasta’s de voorkeur wegdragen. In het geval van onze kinderen: leuke verpakking en een fruitsmaak.

Momenteel poetsen we de tanden met tandpasta van Jack n’ Jill. Jack n’ Jill is een Australisch merk dat tandpasta speciaal voor kinderen ontwikkelt. Ze gebruiken enkel biologische en natuurlijke ingrediënten. Het kan dus geen kwaad als je kind de tandpasta inslikt in plaats van uit te spuwen. (Of zijn het alleen onze kinderen die de tandpasta opeten?)

De tandpasta bestaat in 5 verschillende fruitsmaken. Wij testten al de banaan en de aardbei. Deze laatste droeg absoluut de voorkeur weg.  De tandpasta heeft inderdaad een fruitige smaak, zonder dat die meteen aan kauwgom doet denken. Bovendien krijg je tijdens het poetsen niet overdreven veel schuimvorming en dat vind ik vooral bij de kinderen erg fijn.

Het leuke is dat ook jullie kennis kunnen maken met dit merk! Dankzij Big Green Smile mogen wij namelijk een cadeau set weggeven. Hoera, pakjestijd!

jack n jill cadeau set, biggreensmileDe cadeauset bestaat uit een beker, een tube tandpasta, een babytandenborstel en een tandenborstel geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar.  Een compleet pakket dus! Erg leuk om zelf te houden, maar ook geschikt als origineel kraamcadeautje bijvoorbeeld.

Wat moet je doen om te winnen?  

1/ Laat in de reacties weten welke set je zou willen winnen. *hier* vind je de 4 verschillende cadeau sets.

2/ Deel met ons jouw tip om kinderen goed te laten poetsen.

De winactie loopt tot zaterdag 30 april 18u. De winnaar wordt later die avond via de blog bekend gemaakt.

 

Related Posts

42 Comments

 1. Ik zou voor mijn dochtertje Nina (1,5j) graag de Dino set winnen!
  Een echte tip kan ik niet geven, daar onze dochter vanaf het eerste moment verzot is op tanden poetsen. Er volgen zelfs tranen als we de tandenborstel weer wegsteken… Daarom hebben we steeds een tweede borstel klaar liggen, voor als het verdriet te groot wordt. Dan kan ze daar nog mee ‘poetsen’ tot ze gaat slapen. ?

 2. Alle 4 setjes zijn leuk maar mijn schatje vindt dino’s erg leuk. Mijn tip: samen voor een spiegel tanden poetsen is het leuk. ?

 3. leuk leuk
  hier was het vooral niet druk in maken, zelf het goede voorbeeld geven, ook wel uitleggen waarom wij tanden poetsen (pijn hebben bijvoorbeeld), … maar vooral gewoon ook loslaten 🙂

  wij willen heel graag de dinosaurus

 4. Jack N’ Jill Kids Hippo Cadeau Set

  Eerst poets ik hun tandjes, daarna mogen ze zelf hun tandjes verder poetsen

 5. Alle 4 mooie setjes, maar wij doen graag mee voor de hippo of de dino. Ook wij zingen liedjes voor het tandenpoetsen, voornamelijk “Poets poets, poets je tanden”. Maar het helpt ook al dat de tandpasta een lekker fruitig smaakje heeft.

 6. Tip: laat een klein kind liggen tijdens het tandenpoetsen. Ze zijn dan rustiger en houden makkelijker hun mondje open. Na en poetsen even kietelen of stoeien als beloning!

 7. Wij zingen een liedje tijdens het tandenpoetsen…zo hebben we toch een idee hoe lang we poetsen! 🙂
  Het bunny of dino pakket lijkt me wel leuk!!

 8. oh tof, nica zou voor het konijntje gaan
  hier mag eerst mama poetsen en dan mag nica zelf (soms loopt ze nog zeker een half uur met de borstel in haar mondje waardoor de borstels hier snel aan vervanging toe zijn omdat zij er op knauwt 😉 )

 9. Ik kies voor Jack N ‘Jill Kids Koala Cadeau Set.
  Mijn tip om het hele gebit goed te poetsen je kind ‘iiiii’ laten zeggen – kun je de buitenkant poetsen, dan ‘aaaa’ kun je de bovenkant van de tanden poetsen en tenslotte ‘oooo’ – kun je de binnenkant poetsen

 10. Wij zouden erg graag het dino setje winnen.

  De tip: ga met je kindje voor de spiegel staan en poets samen. Zo kan hij/zij je nadoen. En gelijk aanleren dat papa en/of mama altijd even napoetsen!

 11. Ik doe heel graag mee voor de konijntjesset!
  Wij hadden vroeger een singeltje dat we eens bij signal kregen, en daarop stonden twee liedjes: de tandendans en de tandenrap. Die tandendans vond ik heel leuk, het was echt een heel catchy nummerke en terwijl je poetst kon je het dansje doen 🙂 (Oh lap, nu zit het in mijn hoofd! En ik heb mijn tanden nochtans al gepoetst!) Dus, mijn tip: zoek u zot naar die cd (als die nog bestaat) óf vind gewoon zelf een tandendansje uit 🙂

 12. Hoi,

  Hier de tip… Jong geleerd is oud gedaan… En uiteraard ook zelf heel enthousiast zijn bij het tanden poets moment. Hier doet zoonlief niets liever dan zijn tandjes poetsen. Het napoetsen lukt niet altijd vlot omdat hij niet makkelijk zijn tandenborstel loslaat 🙂

  Een tweede dinoborstel is dus zeker welkom.

  Groetjes Sharon

 13. Dat is geen moeilijke keuze, onze kleine meid van al bijna 10 maandjes is helemaal fan van konijntjes! Dat wordt de bunny set! <3
  Zij heeft gelukkig nooit moeilijk gedaan over tanden poetsen. We laten haar altijd eerst zelf spelen met de tandenborstel, daarna poetst mama nog even met tandpasta. En jaa ondertussen liedjes zingen! Iedere keer weer dolle pret!! We hebben nog niet echt een vast liedje, dan verzin ik weer eens een tekst op het ene kinderliedje, dan op een ander. Leuk om ook de tips van andere mama's te lezen, gaan we onthouden voor de toekomst!

 14. Daar doe ik graag aan mee! Ik kies voor de set met blauw!
  Ik heb 2 jongens, eentje van bijna 2 en eentje van bijna 5, dus dat zou een leuke verrassing zijn!
  Mijn ultieme tip? Wanneer 1 kindje niet wil meewerken en de andere wel, speel ik dat tegen elkaar uit! Dan zeg ik bijvoorbeel: kijk eens, M. is de beste tandenpoetser, waardoor M. nog beter zijn best doet en onze jongste dan automatisch volgt en ook zijn best doet!
  Werkt niet altijd hoor;)

 15. Geloof het of niet, maar ook hier doet het liedje ‘alle eendjes…’ dienst. Alleen wordt eendjes hier vervangen door ‘bolliebeertjes’ (troetelnaam zoontje 🙂 )
  Toch gaat het de ene keer vlotter dan de andere vrees ik. Hij is nog steeds geen overtuigde fan van het tandenpoetsen.
  Misschien kan het leuke Jack ’n Jill Dinopakket hem over de streep trekken? 😀

 16. Dochter zou zeker de Panda set kiezen want deze past bij haar pandapyjama.
  Tanden poetsen gaat goed. Ik laat haar eerst zelf haar tanden “poetsen” en daarna doe ik dat nog eens grondig. Dit doen we al zo sinds ze baby is, Lien is nu 4 en werkt nog steeds dus ideaal voor ons.

 17. Ook hier helpen gekke liedjes. Ik verzon er zelf eentje: ”t is tandenpoetstijd, tandenpoetstijd, tandjes poetsen vergeet je best niet, anders krijg je vieze tanden met van die vieze vuile randen’ (en dan gekkebekkentijd natuurlijk). In de ochtendspits lukt poetsen niet altijd, daarom zou dit setje perfect zijn om in de keuken te poetsen! Ze zien er alle vier prachtig uit, misschien toch lichte voorkeur voor de koala.

 18. Wat een leuke actie!! Ik maak heel graag een kansje voor mijn twee kids…Mijn dochter heeft sindskort een wiebeltand, mijn zoontje krijgt ieder moment zijn eerste tandje. Zo leuk dat deze set dus twee borstels heeft voor mijn beide kids!!

  Mijn dochter gaat met veel plezier naar de tandarts. Ze mag iedere drie maanden op controle komen. De tandarts kijkt even in haar mond en gaat daarna met haar op spelenderwijs uitleggen wat hij allemaal doet en waar alle apparaten voor zijn. Vervolgens mag mama even op de stoel en mag mijn dochter assisteren bij de controle. Ze mag handschoenen aan en een mondkapje voor. GEWELDIG vindt ze het!!
  Het stimuleert haar enorm om thuis goed haar best te doen en haar tandjes trouw te poetsen.

 19. Wat een fijne give-away :-). Ik zou graag de konijntjes set winnen, al zijn ze allemaal wel heel leuk.
  Hier wordt er vanalles gebruikt om het poetsen te laten slagen (al poetst de oudste ondertussen zonder probleem): liedjes zingen, gekke gezichten trekken zodat ze lachen en dus hun mond opendoen, opnoemen welke dingen ze allemaal gegeten hebben en waar we dus zogezegd nog restjes van zien die we moeten wegpoetsen, …

 20. Super leuke sets! Mijn dochter is helemaal gek van klein “kwalaatje”, de Koala dus :-). Poetsen bij de jongste is nog steeds in houdgreep, gevolgd door zelluf-doen, helaas geen tips daar. Bij de oudste (net 4 jaar) werkt alles best via “omgekeerde psychologie”: “jij kan zeker je tanden nog niet overal goed poetsen” (gevolgd door enthousiaste verbazing van onzentwege als ze het toch blijkt te kunnen ;-)), “jij durft zeker je tanden niet door mama laten poetsen”, … Lachen, gieren, brullen verzekerd!

 21. Oh, de bunny is leuk! Wij spelen meestal tandartsje bij het poetsen. Ik laat ze eerst zelf doen en dan komen ze bij mama, de tandarts. Ik poets en flos dan nog eens. Ze gaan daarvoor op bed liggen met hun mondje open.

 22. De dinoset vind ik het leukste, maar ben er zeker van dat de kinderen eerder het nijlpaard zullen verkiezen. We gebruiken een aftelklokje. Niet zo origineel, maar het helpt toch. Ze poetsen elke 30 seconden een deel van hun gebit tot ze klaar zijn, en dat helpt wel om te zien hoeveel tijd ze nog moeten. Tandpastasmaken kiezen helpt ook. Aardbei is tot hiertoe hun favoriet. Ook het kiezen van hun tandenborstel is een extraatje. Fiore (4j) koos onlangs een exemplaar met glinsters en lichtjes die flikkerden bij elke poetsbeweging. Er wordt nogal gepoetst dan! Bij Phéline (6j) hebben we gelukkig geen poetsproblemen meer. Zij poetst haar tanden zonder dat we er nog om moeten vragen.
  En nee hoor, ik heb een vierjarige die ook graag tandpasta eet. :-/ Ik maak me er soms wel eens zorgen om, wat met zo’n tandpasta niet meer zou moeten. Bedankt voor de tip iig!

 23. Aangezien Giel zot is van dino’s lijkt dat setje ons het leukst 🙂

  Wij overlopen met Giel ’s avonds wat er allemaal gegeten werd want dat moet nog weggepoetst worden… oh, hier zit nog een stukje boterham!! Ik zie het, het was er eentje met plopworst! En vanachter heeft een stukje banaan zich verstopt… dat helpt wel 🙂 En vergelijkbaar met een liedje doen wij het versje uit het boekje van Anna terwijl hij poetst, maar we zeggen dan keer op keer iets verkeerd en hij mag pas stoppen met poetsen als we het helemaal juist doen :p Hilariteit alom 😀

 24. Oooh, die Dino is leuk!
  Wat hier goed werkt is het hem zelf laten doen. Eerst poetst mama of papa zijn tandjes, daarna mag hij eventjes 🙂

 25. Hoe leuk! Elias zou weg zijn van de koala set. Tandpasta met banaansmaak gaat een groot succes zijn bij ons ventje die zo verzot is op bananen 😉 Misschien laat hij dan zijn tandjes terug een beetje beter poetsen, want de laatste dagen heeft hij last van doorkomende hoektandjes en is het een strijd om zijn bovenste tandjes te poetsen.
  Wat hier meestal wel helpt is een filmpje op youtube opzetten waarop kindjes hun tandjes poetsen en ondertussen een liedje (‘poets poets, poets je tanden’) gezongen wordt. Na een paar keer het filmpje te zien, werkt het zingen van het liedje alleen ook vrij goed.

 26. Oh wat leuk! Billie (15 maanden jong en 9 tandjes rijk) zou gek zijn op de Bunny Set !

  Ik leerde de oudste dochters (nu 7 en 9) ook poetsen op een eigen variant van het deuntje “broeder Jacob”. De originele tekst werd vervangen door “tandjes poetsen (2x), poets maar goed (2x) Poetse poetsen poetsen (2x) Zo is ’t goed! (2x)

  Probeer maar eens 😉

  En het had succes want de dames poetsen nog steeds flink 2x daags.
  We proberen het nu ook zo met Billie, maar dat is momenteel nog een variant van zingen en worstelen! Misschien dat het leuke konijntje nog wat extra afleiding kan brengen!!

 27. Tanden poetsen in bad werkt hier ook voor de oudste.
  Bij de jongste zitten we nog in het stadium van de houtgrepen om zijn tanden te kunnen poetsen.
  Merci voor de tip om te zingen tijdens het poetsen 🙂
  Mochten we winnen voor ons graag de dino zet
  Die zal hier zeker vol lof onthaald worden.

 28. Veel tips ga ik hier niet kunnen geven. Als metekindje Marloes komt logeren poetsen we gewoon samen onze tanden. Werkt prima 🙂
  Als meter Tien het doet, wil zij ook.
  Als ik win, maak ik Marloesje graag blij met een konijntjesset. En als zij dan in bed ligt, kan ik makkelijker van de snoepjes afblijven omdat mijn tanden al gepoetst zijn. Win-win.

 29. Dochter is ook tamelijk kieskeurig op haar tandpasta, maar deze ziet er zo leuk uit dat we die toch eens moeten proberen. Misschien geen heel “katholieke” tip, maar als ze hier hun tanden mogen poetsen terwijl ze in bad zitten, dan wordt er goed gepoetst! Ik kies de konijntjes-set 🙂

 30. Ik wil graag de bunny set winnen ? Ik kocht altijd hele leuke tandenborstels met lichtjes en grappige figuurtjes. Dan liet ik hen de tijger nadoen (tanden op elkaar en grommen), en dan de gorilla met de mond wijd Open ? Intussen zijn de oudste twee sinds twee weken overgestapt op elektrisch poetsen en nu staan ze te springen om te poetsen! Ons nummertje drie (14mnd) kan dat natuurlijk nog niet, dus voor haar zou een leuke set meer dan welkom zijn!

 31. 100% zeker: de dino’s.
  Ik kocht een elektrische tandenborstel die stopt na één minuut om dan te wisselen van bovenkant naar benedenkant. Ik hou ook altijd een droog washandje bij de hand om eventueel tandpastakwijl op te vangen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: