Speelse Vrijdag #4: Krokodil met kiespijn

krokodil met kiespijn hasbroKrokodil met kiespijn (Hasbro). Een gezelschapsspelletje dat al heel erg lang bestaat. Onze kinderen speelden er voor het eerst mee bij de onthaalmoeder, ondertussen bijna 5 jaar geleden. Het feit dat dit spelletje zoveel jaar en zoveel onstuimige kinderhanden later nog steeds perfect functioneert, deed ons beslissen om het zelf ook te kopen.

Hoe werkt het spel?

De krokodil heeft kiespijn. Iedere speler drukt om de beurt een tand in. Druk je op de “zere” tand, dan bijt de krokodil en verlies je. De laatste speler die overblijft, wint.

Pluspunten:

* Eenvoudig concept. Geen ingewikkelde spelregels, het spreekt voor zich. De leeftijdsindicatie op de verpakking geeft 4 jaar aan, maar onze driejarigen spelen dit spel ook gemakkelijk.

* Stevig spel. Ook de grijpgrage slopershandjes van jongere kinderen krijgen dit spel niet stuk.

* Geen losse stukken, dus er kan niets verloren gaan. Ideaal om mee te nemen in de auto bijvoorbeeld.

* Geen batterijen.

* Ongelimiteerd aantal spelers.

* Mogelijkheid om de spelregels aan te passen. Hier is het een sport om zo snel mogelijk de zere tand te vinden, ze zijn immers tandarts, toch?

* Korte speltijd, ideaal om nog snel even voor het eten een spelletje te doen. Ook handig met jonge kinderen, die vaak nog niet zo lang hun aandacht bij een spelletje kunnen houden.

krokodilmetkiespijn

 

Kenden jullie deze Krokodil met kiespijn al?  Kennen jullie nog spelletjes in deze stijl?

 

Related Posts

3 Comments

  1. Ja, uit de tijd dat ik ging babysitten 😉 Er is er ook eentje met een hond denk ik?

    Vergelijkbaar, maar niet in reisformaat is Snuffie Hup, om de beurt worteltjes plukken of terugsteken (afhankelijk wat je draait) tot de konijn wegspringt 😉

  2. Ojaaa.. wij hebben een varkentje. Eerst gooi je met een dobbelsteen met kleurtjes op, en het kleurtje wat je daar krijgt, daar mag je een hamburger van kiezen. Die hamburger steek je dan in de mond van het varkentje. Op die hamburgers staat een getal, en dat aantal keer moet je dan op het hoofdje drukken. Diegene waarbij de buik ‘boem’ zegt, verliest.
    Foto van het varken kan je ook hier vinden: https://plus.google.com/111468281267387704887/posts/eWYxwuXRHDf?pid=6227113207537372690&oid=111468281267387704887

  3. We hebben hier een soort bulldog-hond :o) Zelfde principe! Nostalgie :o) Hier hebben ze al door (7&8-jarige) dat de te vinden tand een beetje weerstand heeft als je er aan ‘voelt’… maar de kleintjes hebben dikke lol :o) Spannend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: