November, ook al weer voorbij

November. Een mooie maand. Een rustig verder kabbelende maand die hardhandig wakkergeschud werd door wat er de 13de gebeurde. Een gebeurtenis die alles waar ik in geloof op zijn grondvesten deed daveren, maar die tegelijkertijd ook versterkte waar ik al lang in geloof, namelijk de liefde. Pure liefde. Liefde voor mijn naasten, voor mezelf, maar ook voor mijn onbekende medemens. Liefde verenigt, liefde overwint. Liefde is onverwoestbaar. En zo werd november toch nog een maand die al stilletjes begon te ruiken naar de chocolade van de Sint en de gezelligheid van kerst.

Een maand met een week vakantie. Een week waar we hard naar uitgekeken hadden. De kinderen konden de rust gebruiken en ik genoot ervan om ze weer alle vier onder mijn vleugels te hebben. We profiteerden van de laatste zonnestralen en gingen naar het Kabouterbos en de Lilse Bergen.

novemberkasterlee novemberkasterlee2 novemberkasterlee3Onze uitstapjes in november bleven niet beperkt tot natuurwandelingen. We trokken voor het eerst met de kinderen naar Brussel. Een zalige dag. Dodelijk vermoeiend, dat wel, zo city-daytrippen met vier kleuters.

novemberbrussel

Wat we nog meer voor het eerst deden? Een gezinsuitstap naar een binnenspeeltuin maken. Donderdag een verslagje op de blog!

novemberspeelstadNovember was ook een maand vol creativiteit. Een maand waarin we heel vaak de tubes verf en de speelkleren konden bovenhalen. Er werd geschilderd, gekliederd, genoten. We knutselden alvast voor Sinterklaas en mochten zelfs gaan schilderen in het Novotel!

novembercreatief novembernovotel2

We waren echter niet alleen creatief met verf. We volgden ook nog een workshop bij De Chocolaterie. Een topochtend, niet alleen voor de kinderen!
novemberchocolaterieNa de herstvakantie ging de actie “Helm op, fluo top” van start. Een actie om mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder bewust te maken van de noodzaak om zichtbaar te zijn in het verkeer. Een thema dat mij bijzonder hard aanspreekt! Morgen op de blog.

novemberfluo

 

Wat waren jullie hoogtepunten van november? Is november een speciale maand voor jullie of is het vooral een maand waarin je zit te wachten op de feestmaand die december toch wel is? 

 

Related Posts

7 Comments

 1. November was voor mij de maand waarin 1) het eindpunt van de vervouwingen eindelijk in zicht kwam.
  2) ik 1/2 tbm werd
  3) ik tijd kreeg om te genieten van A. en dit ging direct gepaard met een vrolijkere dreumes (en dito mama)
  4) alles stuk ging (auto,borden, glazen,vaatwas,schoenen,..)
  5) ik lekker veel nieuwe recepten probeerde
  6) A. slaaptraining kreeg en mijn hart brak 🙁
  7) we monsterspray moesten maken

  een heeeeeeel geslaagde maand voor mij! Een waarin ik terug ben gaan genieten ipv crossen.

 2. Ben benieuwd naar de geplande blogposts 🙂

  Ik kijk nooit uit naar December, vrees ik… enkel naar Sinterklaasochtend… en vanaf dan kijk ik uit naar de Lente..

 3. Mijn wereldje kreeg in november een nieuwe kleur, veel beter zicht op het alledaagse. Het kan alleen nog maar beter worden. Leve mijn ‘nieuwe oogjes’.

 4. geen speciale maand hier, is eerder zo een maand van rusten na een paar feesten en voor de drukte van sint, kerst, verjaardagen en nieuwjaar…jah met kerst ben ik jarig en dan januari zit ook goed vol 10/15/18/21

  maar voor de rest is er hier niet zo veel gebeurt… ach ja er gebeurt nooit echt veel in mijn leven vind ik 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: