Ontwerp eens een hotel

novotelgroepsfoto

Toen ik de uitnodiging kreeg om samen met de kinderen een middag creatief bezig te zijn, twijfelde ik geen seconde. Jullie hadden niets anders verwacht, toch? 

novotelbuffetIn het kader van “tussen kunst en kids” mochten onze kinderen een middag schilderen in het Novotel in hartje Brussel. We werden heel hartelijk verwelkomd en de kinderen hun oogjes begonnen al te blinken bij het zien van het kinderbuffet. Na een hele dag stappen in Brussel – waarover morgen meer – smaakte alles des te lekkerder!

 

 

De workshop werd in goede banen geleid door Inge van Bazarts.  Een enthousiaste dame met een hart voor kunst, een aanstekelijk enthousiasme en vooral de gave om alles op kindermaat uit te leggen.

novotelingebazarts

Het idee was om de kinderen hun droomhotel te laten schilderen. Hoe gekker en kleurrijker, hoe beter. Een knalroze hotel? Een privé voetbalveld? Met een glijbaan van de kamer naar het zwembad? In een droomhotel kan het allemaal.

Eerst werd het concept op een blad papier geschetst.  Kind 1 ging voor een ruimtehotel, Kind 2 koos voor een regenbooghotel, Kind 3 wou hartjes en Kind 4 zit in de grote rode paddenstoel-fase.

novotelschetsen

Toen de ideeën min of meer vorm kregen, mocht er geschilderd worden. Er werd een echt schilderij gemaakt, op doek en met acrylverf. Heerlijk! Onze kinderen werken er thuis ook regelmatig mee en het geeft zo’n mooie kleuren en een prachtig eindresultaat.

novotelverf

De oudste twee gingen heel geconcentreerd te werk. Een regenboog, bloemen, ruimtewezens en de maan, het moest er allemaal op. Ze oefenden met kleuren mengen en hadden er echt plezier in.

novotelvirginieschilderen novotelkleurenmengenDe jongste twee genoten van het kliederen met verf. Ze schilderden, gebruikten de spieën van bij het doek om te stempelen en kleefden ze tenslotte met verf op het doek. Kortom, veel hotel verscheen er niet, maar ze hadden dolle pret en daar ging het om.

novotelschilderen

Na een paar uur trokken we terug naar huis, 4 schilderijen en een leuke ervaring rijker.

Wat onthouden we van deze dag?

* Het is leuk om andere mama-bloggers in levende lijve te ontmoeten, nietwaar Lobke en Annick?

* Je kunt nooit creatief genoeg bezig zijn met je kinderen.

* Kinderen hebben zoveel fantasie dat ze altijd wel iets leuks maken, zolang ze maar de vrijheid krijgen.

* Een middag in een hotel maakte veel indruk op onze geen-hotel-ervaring-hebbende kinderen. De dag erna knutselden we op hun vraag droomhotelkamers. Woensdag op de blog.

* Kinderen zijn zo trots op wat ze zelf gemaakt hebben. En het zag er ook allemaal leuk uit, de schilderijen hangen al op in hun kamertjes. 

Kortom, we hebben er alle zes met volle teugen van genoten. Bedankt Novotel voor de hartelijke ontvangst en de leuke namiddag!

 

 

 

 

 

Related Posts

6 Comments

  1. Ik kan je alleen maar bijtreden. Wij beleefden een heel erg fijne dag, eentje waar ik met plezier op terugkijk! Fijn jou ook eens in’t echt gezien te hebben. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: