Speelse vrijdag #30: Fantasie en rollenspelen met KDINK

Weet je nog, toen je klein was en je ouders kochten een nieuwe wasmachine of tv? Of iets kleiner, een multipack luiers bijvoorbeeld? Na het uitpakken had je gegarandeerd uren speelplezier met de grote kartonnen doos. Je kon je er in verstoppen, er een hut of een kasteel van maken en op het einde van de rit konden je ouders het gewoon bij het oud papier buiten zetten.

Tegenwoordig zijn huishoudelijke apparaten steeds compacter, dus veel kartonnen dozen heb je niet meer in huis. Zonde toch?

Gelukkig vinden ze dat bij KDINK ook.kdink, kartonnen speelhuisjes

K-wie, K-wat?

KDINK is een jonge Belgische startup. De mensen achter dit bedrijf hebben een visie voor ogen waar ik me helemaal in kan vinden, het stimuleren van kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten.

KDINK produceert namelijk speelhuisjes. Denk hierbij aan een winkeltje, een huisje en een kasteel. Speelhuisjes zijn natuurlijk geen nieuw gegeven, maar toch hebben zij iets bijzonders te bieden.

Alle speelhuisjes van KDINK worden gemaakt uit gerecycleerd, onbedrukt karton. Dit zorgt er voor dat je kind niet alleen een rollenspel kan verzinnen in en rond het huisje, maar dat hij zich ook volledig kan laten gaan in de versiering en decoratie ervan. Een combinatie van twee dingen die wij o zo belangrijk vinden voor onze kinderen!

kartonnen, kdink, speelhuisje

Onze jongste twee kregen een paar weken geleden het huisje bij wijze van vroeg verjaardagscadeau opgestuurd. Het pakket komt in een grote platte doos aan en moet in elkaar gepuzzeld worden. Het moet gezegd, het lukte mij – de niet zo handige moeder – zelfs. In minder dan 10 minuten was het huisje speelklaar.

kdink

Wat deden ze er mee?

Toen de kinderen het winkeltje zagen, kwam bij hen spontaan het idee van een pizzatent naar boven. Inspiratie? De kartonnen “pizzapunten” die over waren na de montage.

Samen kozen ze de naam “Meneertje Pizza” en onze oudste zoon schreef dat op de toonbank. Daarna begon hij papieren muntstukjes te maken, anders zou er geen pizza gekocht kunnen worden.┬áKind 2 tekende tomaten en champignons op de pizzapunten en de jongste twee begonnen vol overgave de muren te versieren. Ruim een uur werkten ze keihard samen aan hun eerste eigen zaak ­čÖékdink

Het resultaat was typerend voor onze kinderen. De muren en het dak waren een wirwar van lijntjes en kleuren, opgeleukt met stickers van allerlei slag en soort.  Een soort van pizzatent-meets-kraakpand-concept.

Toen het winkeltje helemaal klaar was, begonnen ze te spelen. Het ging goed, al ontstond er wat onenigheid over de prijs van de pizza. Gelukkig kwam een van hen op het idee om heel luid “korting!” te roepen en was het probleem snel van de baan.kdink

Is het stevig genoeg?

Het winkeltje is uit stevig karton gemaakt. Ondanks dat ze er al erg enthousiast opgehangen hebben om te kleuren en dat ze al met z’n vier tegelijk in het huisje gezeten hebben, vertoont het nog geen scheuren of noemenswaardige deuken.

Wij verstevigden enkel het kapje boven de toonbank en de toonbank zelf met wat plakband.

Zijn we enthousiast?

Ja we zijn enthousiast. Positief is dat het huisje echt stevig is. Bovendien is het groter dan veel speelhuisjes in nylon bijvoorbeeld, waardoor het interessant is voor meerdere kinderen tegelijk. Mocht je willen, dan kun je het huisje ook weer uit elkaar halen en tijdelijk opvouwen en opbergen.

Persoonlijk vonden wij het ook helemaal geweldig dat dat de kinderen zelf konden kleuren en tekenen. Ik kan me echter voorstellen dat sommige ouders daar niet echt op zitten te wachten. Want eerlijk is eerlijk, het is een groot huisje en als het ingekleurd wordt zoals onze kinderen het deden, dan is het heel druk in je interieur. Wij geven daar dus absoluut niet om, dat is wel duidelijk.

Zijn er werkpunten?

Het heeft misschien iets met stevigheid te maken, maar in het dak van het speelhuis zit geen raam. Dat maakt dat het in het huisje vrij donker is. Het is bijvoorbeeld niet handig om in het huisje een boekje te lezen of wat te kleuren. Maar goed, dat is niets wat een zaklamp niet kan oplossen en het maakt het eens zo gezellig.

 

Ook enthousiast geworden? Neem dan zeker eens een kijkje op de website. Nog tot eind maart 2017 krijg je 10% korting bij aankoop van een speelhuisje. Je moet enkel de code IKWILSPELEN vermelden.

Related Posts

3 Comments

  1. Inderdaad met simpele dingen hebben kids uren plezier. Een doos, plastiek fles, noppenfolie : pret verzekerd. Hier wordt er regelmatig een grote doos omgetoverd tot huis, enz… . Handig dat peter zijn materiaal in grote kartonnen dozen geleverd wordt ?. Leuk concept van KDINK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: