Say What? #7 – Sintgekte

6 december nadert. Sinterklaas. Hoogdagen voor kinderen in de leeftijdscategorie van die van ons. En hoogdagen voor ouders van die kinderen. Echt. Sinterklaas. Ik vind het heerlijk. De spanning, de verwachtingsvolle blikken, het eindeloos knippen in speelgoedboekjes en opstellen van (ellenlange) lijstjes.

sinterklaasfun
Hoe iedereen zo’n perfecte sinterklaasfamiliefoto maakt, geen idee. Dit is het beste wat wij voor elkaar kregen. 🙂

Op 11 november gingen wij in een speelgoedwinkel in de buurt onze lijstjes afgeven aan de Sint en zijn Pieten. Daarna werd er eigenlijk niet meer zo heel veel over het hele gebeuren gesproken. Totdat afgelopen donderdag Kind 1 thuiskwam met de mededeling dat de Sint toch al langs geweest was bij zijn vriendje en er wat lekkers en een klein cadeautje had achtergelaten. Hij was dus in de buurt!

Het enthousiasme van Kind 1 stak de andere drie ook aan en voor we het wisten stond donderdagavond de schoen bij de open haard. Compleet met tekeningen, een pintje voor Zwarte Piet en een bakje water voor Amerigo.

Toen het bedtijd was, stuiterden de oudste twee de slaapkamer nog rond van de spanning. We spoorden ze aan snel te gaan slapen. Sinterklaas komt immers alleen als je slaapt, toch? Wat volgde was echter nog een uur durende conversatie tussen Kind 1 en Kind 2.  Een conversatie die wij stiekem via de babyfoon konden volgen. Een bloemlezing ..

*trippel trippel*

“Roeland, wat doe je nu?”

*gordijn wordt opengeschoven*

“Ik kijk of ik Zwarte Piet al zie.”

“Ja, maar die komt niet als wij niet slapen!”

” Ik zit heel stil te doen alsof ik slaap.”

” Hij komt toch niet op de oprit, hij komt via de schoorsteen, dat kunnen wij niet zien.”

” Hij kan niet via de schoorsteen komen. Ik heb in de haard gekeken en dat is maar een heel klein gatje, zo klein dat zelfs Willem-Frederick er niet door past.”

“Ja, maar hoe komt hij dan binnen?”

“Via de achterdeur. Papa heeft gezegd dat ze die gaan open laten. Maar papa was verkeerd. De deur zal niet open zijn, maar toe, maar niet gesloten.”

“Ah en het paard kan dan ook zo naar de living voor zijn water.”

” Neeheeeee. Als het paard binnenkomt dan wordt alles vuil en als hij dan ‘juuuhaaaa’ doet, dan worden we wakker en moet Zwarte Piet alles weer meenemen.”

“Zie je hem al?”

“Nee, natuurlijk niet. Hij komt niet als wij babbelen.”

“Waarom kom je dan niet slapen?”

“Gooooooh.”

“Zou Sinterklaas vannacht ook mee zijn?”

“Nee, want die is al oud, die komt alleen maar als het écht sinterklaas is.”

” Ja, die is al heel oud. Nóg ouder dan Mé. ”   Sorry moeke.

Uiteindelijk was het pas om 20u30 stil in de kamer en om 5 uur stonden ze langs ons bed te springen dat ze toch zo graag naar beneden wilden. Geen wonder dat de juf vrijdagavond zei dat Kind 2 in de klas in slaap gevallen was!

sinterklaasschoentje

Zijn jullie kinderen ook zo in de ban van Sinterklaas? Komt de goede man ook al eens eerder dan 6 december langs met een chocolaatje of wat pepernoten?

 

Related Posts

3 Comments

  1. hier komt die niet vroeger als de 6de langs

    maar sander geeft wel een wortel voor slecht weer vandaag…en als er andere kindjes zeggen dat er andere paarden zijn dan zeg ik van ja de sint heeft meerdere paarden zoals hij ook meerdere zwarte pieten heeft. Als een paard de hele nacht al die pakjes moet bezorgen dan is dat doodmoe. Dus daarom zijn er verschillende die elkaar vlot afwisselen en regelmatig kunnen uitrusten dus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: