Kinderlogica in Zuid-Tirol

Ik heb ooit een hele reeks geschreven met grappige uitspraken van onze kinderen. Naarmate ze ouder worden, doen ze niet meer zo zeer grappige uitspraken, maar steeds vaker laten ze ons versteld staan met hun gevatte opmerkingen of spitsvondige inzichten.

Zo’n spontane uitspraak doet ons ook vaak beseffen hoe puur kinderen denken. Ze hechten belang aan heel andere dingen dan wij, of zien totaal geen ‘probleem’ in iets waar wij ons vragen bij stellen.

Vooral onze jongste zoon is hier echt een krak in!

vols am schlern, zuid-tirol, kinderlogica

Toen we in Zuid-Tirol waren, ontdekten we in het dorp waar we logeerden een speeltuintje. Niet groot, niet modern, niet bijster goed onderhouden, maar voor de kinderen maakte dat niets uit. Ze renden, schommelden en gingen van de glijbaan tot ze weer hijgend en nat van het zweet en de regen voor ons stonden.

Want regenen, dat had het al heel veel gedaan.

Zo veel dat het voetbalterreintje naast de speeltuin behoorlijk onder water stond. Hoewel we een bal meegenomen hadden, zat voetballen er niet in.

De Wederhelft stond met de jongens te kijken en zei dat er niet gevoetbald zou worden. Onze jongste reageerde meteen met de gevatte uitspraak: “Ah nee, tuurlijk niet, want de goal is kapot!” (zoals je op de foto kunt zien).

Dat beetje water, dat ging ons niet tegenhouden, maar dat gat in het doel, dát was onoverkomelijk! 😉

 

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: