Logeren op een boerderij van Rode Haan: daarom is dat zo geweldig

Rode Haan, ik schreef er al vaker over. Rode Haan is een overkoepelend orgaan dat enorm veel boerderijen in Zuid-Tirol verenigt waar je ook kunt logeren. Ze hebben een website (ook in het Nederlands, maak je maar geen zorgen), waar je de boerderij kunt selecteren die het best bij je past.

Wij verbleven in de herfst in het Funtnatscherhof, aan de voet van de Dolomieten. Voor ons was ons verblijf op de boerderij iets waar we het hele jaar naar uitgekeken hadden. Nadeel van ergens heel erg naar uitkijken, is dat het vaak teleurstellend is. Hier was dat niet het geval, totaal niet zelfs, Funtnatscherhof overtrof onze grootste verwachtingen.rode haan

Hoe het voelde om daar te logeren? In één woord fan-tas-tisch. Ik kan het tot in detail proberen uitleggen, maar nog zal het nooit volledig kunnen omschrijven hoe ik me daar voelde.

De boerderij werd een paar jaar geleden volledig gerenoveerd en de appartementen werden heel luxe afgewerkt. Wij verbleven in Rosengarten, een ruim appartement op de tweede verdieping. Drie slaapkamers, twee badkamers, een ruime woonkamer en een balkon with a view.

Niet alleen hadden we heel veel ruimte, wat altijd fijn is wanneer je met z’n zessen bent, maar het was veel meer dan dat. De houten vloer, de bijpassende lakens, de zachte fleecedekentjes in de zetel, het plaatje klopte volledig. roter hahn, rode haan, funtnatscherhof

Funtnatscherhof, dat was echter veel meer dan luxe alleen, het was gezelligheid, het was je welkom voelen en meteen na de eerste ontmoeting deel van de familie zijn.

Thomas en Paula Kompatscher en hun kinderen zijn gepassioneerde boeren die met minstens evenveel passie hun gasten verzorgen. Die passie, dat uit zich in alles. De babbeltjes met Paula wanneer we elkaar kruisten in de gang, het geduld van Thomas wanneer de kinderen gingen helpen met de koeien, het enthousiasme van hun kinderen om een balletje te trappen met die van ons. Alles ging spontaan en als vanzelf.

Bovenop al die gezelligheid en warmte, is het Funtnatscherhof ook nog eens geweldig goed gelegen. Op goed 100m stopt een bus en die brengt je overal heen. In principe heb je tijdens je hele verblijf dus geen auto nodig, wat ook erg ontspannend is (en voor ons ook wel wennen – ik geef het toe). Op ongeveer een kwartiertje stappen ben je meteen in het natuurpark Rosengarten en kun je de klim naar de Tuffalm maken (je weet wel waar die kamelen staan ;-)).

Ik zou een vakantie op de boerderij echt aan iedereen aanraden. Het is rust zonder saai te zijn, het is gezelligheid zonder dat je verplicht sociaal moet doen, het is natuur en luxe tegelijk. En dat allemaal in de bergen. Mooier dan dat wordt het niet toch?

Wij verbleven voor de tweede keer in Zuid-Tirol dankzij Rode Haan. We waren er in de zomer van 2017 en nu voor het eerst in de herfst. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat dit de mooiste vakanties zijn die we ooit gedaan hebben samen met de kinderen. De omgeving is waanzinnig mooi, de mensen zijn er zo lief en hartelijk en de kinderen worden overal met open armen ontvangen. Wij kunnen het iedereen absoluut aanraden!

 

 

 

Related Posts

5 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: