Kamelen in de Dolomieten?

Hoezo dan?

De Dolomieten liggen voor het grootste deel in Zuid-Tirol, Italië. De schoonste bergen van Europa, geloof me maar. Ze zijn niet voor niets sinds 2009 Unesco Werelderfgoed. Wij waren er afgelopen herfstvakantie en ondanks dat ik vorig jaar al een heel groot stuk van mijn hart achtergelaten had in Zuid-Tirol, liet ik er nu een nog groter stuk achter. Een beetje het allesverzengende hals-over-kop-verliefdheidsgevoel zeg maar. dolomieten, zuid tirol

Maar goed, terug naar de kamelen.

We gingen op woensdag hiken met de boerin. Zij zou ons, samen met haar twee jongste kinderen, begeleiden naar de Tuff Alm, een bergweide. Of we de avontuurlijke weg wilden volgen? Bajaat, natuurlijk, wij zijn wel wat gewend. Maar man, wat hebben we afgezien. De avontuurlijke weg was een pad recht omhoog. Korter dan het gewone wandelpad, dat wel, maar steil mannekes, steil! Een hoogtetoename van bijna 450m op een stuk van nog geen 4 km, dat was voor ons doen heftig. Uiteindelijk tikten we die dag af op net iets meer dan 15 km, gelukkig niet allemaal bergop.

Onze kinderen deden het fantastisch. We zweetten ons te pletter en af en toe kwam er een klein pruillipje te voorschijn, er schoot kramp in een paar kuiten en er werd niet meer veel gepraat omdat we naar adem hapten, maar we lieten ons niet kennen en onder aanmoediging van Paula, de boerin, bereikten we toch vlot de top.

En wat een beloning! Daar waar we de dagen ervoor alleen een grijze lucht met veel mist zagen, werden we nu getrakteerd op een staalblauwe hemel, een adembenemend uitzicht om helemaal stil van te worden en een heerlijke maaltijd. De beste Knödeln van de regio, om duimen en vingers bij af te likken! En de kinderen verorberden in geen tijd hun spaghetti die ook enorm lekker was.

Maar naast als dat schoons…zagen we ook kamelen lopen. Eerst dacht ik dat het geen echte waren, daarna dacht ik dat ik waanbeelden had door de klim. Maar toch, er liepen kamelen boven op de Alm. Ze bleken een verjaardagscadeau geweest te zijn voor de eigenaar van het restaurant.

En zo kwam het, dat onze kinderen stonden te knuffelen met een kameel bovenop een bergweide in de Dolomieten!

 

Related Posts

6 Comments

  1. Ik wist wel dat we een hoop hadden gemist tijdens onze wintersportvakatie enige tijd geleden, (regen, mist en andere ellende blokkeerde een week lag ons zicht op de bergtoppen) maar kamelen had ik daartoe niet gerekend…. ???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: