Chocolatier voor een dag

chocolaterielogoCreatief bezig zijn met de kinderen, maar dan op verplaatsing. Dat is wat we deden vandaag. “De Chocolaterie” in Malle had familiedag en dat was het uitgelezen moment om de kinderen eens op een andere manier met chocolade in contact te brengen.

 

Om te beginnen: wat een winkel! Winkel is eigenlijk een understatement. Het is een waar chocoladeparadijs. Vooral nu alles in sint-sfeer aangekleed is, is het echt een lust voor het oog. Mijn ontdekking van de dag? Letterkoekjes, maar dan in chocolade. Weg met de koekjes, vanaf nu ga ik voluit voor de chocoladelettertjes!

chocolateriecompleetgeluk

Maar goed, we waren er voor een workshop. Voor amper 5 euro per deelnemer mochten we 2 chocoladelolly’s en een fruitspies maken. Daarna konden we nog genieten van een drankje en een donut of muffin in de chocoladebar. Een ochtend vullend programma voor geen geld dus.

De kinderen waren laaiend enthousiast. Doordat we meteen bij openingstijd in de winkel waren, hadden we alle ruimte voor ons alleen. Ze keken het meest uit naar het maken van de chocoladelolly, dus daar begonnen we mee.

chocolateriekapjes

Het concept is geniaal in zijn eenvoud. Je legt een stokje op een stuk bakpapier. De gesmolten chocolade werd in een mini-spuitzak gegoten en de kinderen mochten over het stokje heen een chocoladecirkel spuiten. Of toch iets wat er bij benadering op leek.

chocolaterievoorbeeldchocolateriewflollie

Daarna versierden ze de chocolade. Gouden maltesers, gekleurde chocoladekrullen, discobolletjes, keuze in overvloed. De chocolade stijft erg snel op, dus je hebt ook meteen resultaat.

chocolaterieversieringen chocolaterieversieringenkiezen chocolaterieroelandversieren chocolaterielollies

Na deze eerste activiteit genoten we van een drankje in de chocoladebar. Helemaal naar onze smaak ingericht. Felle kleuren, comfortabele stoelen en een lichte speelhoek. Bovendien heb je vanuit de bar zicht op de productie. Super interessant om eens van dichtbij te zien hoe al die chocoladefiguren nu precies gemaakt worden!


chocolateriebar

Vervolgens maakten we een fruitspies. De kinderen prikten vol enthousiasme stukjes appel, druiven en schijfjes banaan op een satéprikker. De spies werd vervolgens overgoten met gesmolten melkchocolade. Ze aten met volle overgave alles op en daarna werden de borden nog volledig uitgelikt. Op het einde zaten ze dan ook tot over hun oren onder de chocolade, zo hard waren ze aan het genieten!

chocolateriefruitspies chocolateriefruitbrochetteselizabeth

Tot slot kozen ze nog alle vier een donut uit die we wijselijk mee naar huis namen. En die hebben ze als vieruurtje met heel veel smaak opgegeten.

Was dit leuk? Ja! Zonder enige twijfel. De workshops waren geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Kind 1 en 2 deden alles zelfstandig. Kind 3 en 4 hadden wat hulp nodig met het spuiten van de chocolade, maar met het versieren en opeten hadden ze geen moeite.

Wil je je kinderen ook de kans geven om chocolatier voor een dag te worden? Dan zijn er binnenkort nog verschillende mogelijkheden:

* Op 5 november is het ‘verveeldag’. Van 14-16u kan je kind deelnemen aan een chocoladeworkshop.

* “De Chocolaterie” biedt de mogelijkheid om een chocoladeverjaardagsfeest te organiseren. Een middag plezier; leerrijk, lekker en vernieuwend. Voor mijn gevoel zijn de feestjes al geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en zeker ook boeiend voor iets oudere kinderen.

Trouwens, kiezen jullie voor wit, melk of puur?

chocolateriespreukenwand

 

Nota: dit is geen gesponsorde post, maar een verslag van een meer dan geslaagde ochtend. Zo geslaagd dat ik dat graag met jullie deel!

 

 

Related Posts

6 Comments

 1. Hey,

  Ik was ook op de familiedag, op hetzelfde moment als jullie (ook samen de workshops gedaan). Heb je toevallig ook een foto van haar?

  Ook wij waren enthousiast!

  Groetjes

  1. Jammergenoeg heb ik geen foto’s van je dochtertje. Ik probeer altijd zo weinig mogelijk foto’s van anderen te nemen omdat ik niet zomaar iedereen op het internet wil gooien :-).
   Maar ze leek er inderdaad ook erg van te genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: