Koeltas on tour #11 – Speelpark De Large – Lo-Reninge

Dé ontdekking van de afgelopen weken is het fenomeen van de “natuurspeelplaats”, een speelplaats met speeltoestellen die gemaakt zijn uit natuurlijke onderdelen. We ontdekten zo’n speeltuinen al in Turnhout, Heist-op-den-Berg en in de kinderboerderij in Tessenderlo.

Gelukkig beperkt het bestaan van een natuurspeeltuin zich niet alleen tot de provincie Antwerpen. In Lo-Reninge werd half juni ook een natuurspeelpark ingehuldigd.

“De Large” maakt deel uit van het woonproject Wandelaersdreef en Rietgracht, maar is vrij toegankelijk voor iedereen.

De opbouw is gelijklopend aan de andere natuurspeeltuinen die we al bezochten. Klimtoestellen, wilgenhutten, een loopbrug,..  Dit alles in een rustig kader, tussen heuveltjes en kleine paadjes, ideaal om verstoppertje te spelen.  Wat wij vooral erg leuk vinden aan dit concept, is dat de kinderen spontaan in hun eigen fantasiewereld verdwijnen. Ze verzinnen verhalen en plots is de hut geen hut meer maar een versterkte burcht of een duikboot.

LARGEwilgenhut

LARGEklimparcours

We konden er picknicken terwijl de kinderen enthousiast het hele park verkenden. Het park ligt aan een rustige straat, dus daar hoefden we ons ook geen zorgen over te maken.

LARGEpicknick

LARGEpicknick2

Wat maakt deze speeltuin dan extra leuk als picknickplek? De aanwezigheid van een barbecue!  Echt waar. Er staat een grote barbecue ter beschikking bij de picknicktafels. Neem zelf wat kooltjes mee, vlees en een lekkere salade en je kunt meteen aan de slag. Wij houden het in ieder geval op onze verlanglijst voor volgende zomer!

LARGEbbq

 

Pluspunten:

* Uitgestrekt speelpark

* Rustige buurt, dus geen gestress over voorbij razend verkeer

* Vrij toegankelijk

* Aanwezigheid van heel veel picknickbankjes én een barbecue

Minpunten:

* De natuurlijke begroeiing bestond voor een deel ook uit distels. Erg mooi om te zien, maar niet fijn voor blote (kinder)voetjes.

Picknicken bij “De Large” combineer je met:

* een bezoek aan Jules Destrooper

* een wandeling langs de beelden- en poëzieroute, nog t.e.m. 15 september

LARGEbeeldenroute

 

* een stop bij de Caesarsboom. De legende wil dat Julius Caesar zijn paard aan deze boom vast bond toen hij wilde uitrusten.

LARGEceasar

Zin gekregen in een picknick mét barbecue in dit nieuwe speelpark? Bij de VVV krijg je alle nodige informatie.

Plannen om de komende weken ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws! In samenwerking met Danone mag ik ondertussen al voor de voorlaatste keer deze zomer een praktische koeltas weggeven. Wat moet je doen? Deel in een reactie hier of op de Facebookpagina waarom net jíj die koeltas zou moeten winnen. Laat het me weten! Op woensdag 19 augustus rond 20u00 maak ik de volgende winnaar bekend!

BLOGkoelzakken

 

Related Posts

6 Comments

  1. Ik heb reeds twee zo’n tassen, geef mijn kans maar weg aan iemand anders! Maar deze “koelkast on tour” doet mij echt kijken. Ik moet echt meer op stap in eigen streek blijkbaar! Ik stel deze speeltuin alvast voor om met een bende vrienden te doen volgende zomer!

    1. Proficiat Kris10, jij bent de winnaar van deze week! Veel plezier in Italië alvast. Stuur je een berichtje met je adres, dan komt de koeltas zo snel mogelijk jouw kant op.

      Niet gewonnen deze week? Maak dan volgende week kans op de allerlaatste koeltas van deze zomerreeks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: